Kelime Avı 2 (Mobil İnceleme)

Hakan Bozdemir 25.12.2013 - 14:54
Kelimelerin bitmediği bir oyun düşleyin
Mobil oyun sektörünün en basit oyunları arasında yer alan kelim oyunlarından Kelime Avı 2’yi bugün sizlerle birlikte inceleyeceğiz. En basit oyunlardan biri olmasına rağmen on milyondan fazla oyuncuyu içinde barındırarak çok büyük bir oyuncu kitlesine sahip olan Kelime Avı 2’nin ufak ufak detaylarına değineceğiz ve böyle bir oyunun neden bu kadar çok oynandığı hakkında konuşacağız.

Kelime Avı 2 (Mobil İnceleme)
Oyunumuz için çok basit olduğuna dair bir kullanmamın sebebi oynanış rahat olmasında kaynaklanıyor. 4x4 bir tablo içerisine gizlenmiş kelimeleri elimizi kaldırmadan birbirine temas eden harfler arasında buluyoruz. Böyle bir sistem içerisinde dört farklı mod bulunuyor. Klasik mod oyunun ilk anından beri ulaşılabilir durumda iken, diğer modlara seviyenizi yükselttikçe ulaşıyorsunuz.

Oyun içerisinde ne kadar uzun kelimeler yaparsanız o kadar çok puan kazanıyorsunuz. Daha sonra oyunun sonuna geldiğinizde elde ettiğiniz skorlar karşılığında hesabınıza puanlar ekleniyor. Ayrıca o oyun modunu oynamış tüm oyuncular ile bir sıralama tablosunda yer alıyorsunuz. Ne kadar iyi puan alırsanız o kadar çok yukarıya çıkıyorsunuz ve genel olarak diğer oyuncuları aşağıda bırakmış oluyorsunuz. Bu şekilde tatmin olmak oldukça eğlenceli.

Kelime Avı 2’nin diğer kelime oyunlarından ayrıldığı güzel bir özelliği bulunuyor. İçerisinde Türkçe ile birlikte 38 dili barındırıyor ve neredeyse her ülkeden oyuncuya hitap ediyor. Dil desteğini kolay bir şekilde değiştirerek yani kendinize en uygun dili seçerek oyununuzu rahat bir şekilde oynayabilirsiniz. Farklı diller öğrenme açısından da olanak sağlayan bu oyunda mesela benim gibi Fransızca oynayarak yeni Fransızca kelimelerini öğrenebilirsiniz.

Kelime Avı 2’de 13. seviyeye ulaştığınız zaman kendi arkadaş listenizi oluşturabiliyorsunuz ve istediğiniz oyuncuları takibe alabiliyorsunuz. Bir oyuncuyu takibe almanız için sizinle aynı vakitte o oyuncunun da oyun içerisinde bulunması gerekiyor. Ekleyebileceğiniz maksimum arkadaş sayısı ise tam olarak 25. Her oyun sonunda gösterilen puan tablosunda tablonun sol üst köşesinde bulunan ikonlardan sağdakini kullanarak o oyunu oynamış arkadaşlarınızın kendi aralarında sıralandığı puan tablosuna ulaşırsınız. Arkadaş listenize ‘Ayarlar’ menüsü içinden ‘arkadaş ayarları’ sekmesinden ulaşabilir arkadaşlarınızın rating sıralamasını görebilirsiniz.

Kelime Avı 2 (Mobil İnceleme)
Kelime Avı 2 ile birlikte güzel ve yeni bir sistem de kelime oyunlarına eklenmiş oldu. Her seviye atladığınızda belirli bir miktarda elmas kazanıyorsunuz ve bu elmaslar ile adınızı, avatarınızı ve bonus kelimeleri satın alabiliyorsunuz.

Bonus kelimeler tabloda gizlenmiş ve sistem tarafından rastgele dağıtılmış yıldızlara sahip kelimelerdir. Oyun esnasında ‘bonus’ butonunu kullandığınızda bu kelimelerden birinin harf sayısı ve kelimenin uzunluğuna bağlı olarak bir yada iki harfi ipucu olarak karşınıza gelecektir. Aynı butonu ve elmaslarınızı kullanarak kelimede daha çok harf açılmasını sağlamanız mümkün. Bonus kelimeyi yazdığınızda kelimeye atanan kadar yıldız oyun sounda hesabınıza eklenecektir.

Bu yıldızları kullanarak profil sayfanızın hemen alt bölümünde göreceğinizi oyun özelliklerini geliştirmeniz mümkün.

Bu oyun özellikleri;
15 bardan oluşan ve her bir barın oyun sürenizi 1 sn uzattığı extra saniye,
20 bardan oluşan ve daha hızlı tecrübe kazanmanızı sağlayan extra tecrübe,
tabloda gizlenmiş kelime sayısını ve bu kelimelerin kaç harfli olduklarına göre dagılımını görmenizi sağlayacak PRO,
5 bardan oluşan ve bonus kelime kullanma hakkınızı arttırabileceğiniz extra bonus özellikleridir.

Ayrıca mağazadan da elmas paketleri alabiliyorsunuz.

Artılar:

Kelimelerin bolca bulunması
38 dil desteğinin olması
Seviye atlama sisteminin geliştirilmiş olması

Eksiler:
Seviyelerin biraz zor atlanması
Windows Phone üzerinde bulunmaması

Puan: 80/100
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2021 11:57
Neden nick alınmıyor 30.seviyedeyim nick alamıyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kelime Avı 2 (Mobil İnceleme)
İlginizi Çekebilir