Kendine güvenen PES oyuncuları!

Aykut Göker 3.06.2010 - 12:31
Kendine güvenen PES oyuncuları!
Sıkı Pro Evolution Soccer 6 oyuncularına müjde! Eğer şimdiye kadar tanışmadıysanız www.spornet.net , PES’i online arenaya taşıyor. Lig sistemi ve çeşitli turnuvalar ile site, iddialı PES oyuncularına hitap ediyor.

Basın bülteni

www.spornet.net sitemizin kuruluş amacı PES6 online oynayan her yaştan tüm Türk oyuncularının bir çatı altında toplanmasını sağlamak, çeşitli organizasyon ve aktivitelerle birlikte hoşça vakit geçirmektir. Spornet, internet sitesinden ve düzenlediği bütün organizasyonlardan hiçbir maddi beklenti içinde olmamıştır.

Sitemiz bu amacını gerçekleştirmek adına 01.08.2006 tarihinde PES6'nın çıktığı ilk zamanlarda kurulmuştur. Zamanla oyunu orijinal olarak alan Türklerin sayısı arttıkça sitemizdeki üye sayımız da giderek artmıştır. Şu anda 2400 üyeye ulaşmış durumdayız.Almanya'da yaşayan Türk dostlarımız da sitemizde, forumda ve düzenlenen organizasyonlarda aktif olarak bulunmaktadırlar.

Sitemizin şu ana kadar düzenlemiş olduğu online organizasyonlara değinirsek;
PES6 online'da ilk lig sistemi sitemizde başlamıştır. Şu anda online ligimiz 4. sezonun 2. yarısına ulaşmıştır. Liglere oyuncular forum üzerinden kayıt yaparak katılabilmektedirler. Fikstüre göre oynadıkları maç sonuçlarını oyun içinden Screenshot alarak foruma koymaktadırlar ve bu şekilde ligler (ve diğer tüm organizasyonlar) ilerlemektedir.
Liglerde 2. sezon ile PES6 tarihinde bir ilk olarak transferli lig sistemine geçilmiştir.
Superlig, Lig A ve Lig B olmak üzere toplam 26 takım, 26 sayıda oyuncuya kura ile dağıtılmış ve herkese ligine göre belirli bir sanal bütçe verilmiştir. Sezon başı ve devre arası transfer dönemlerinde oyuncular, aralarında futbolcu takaslarına giderek veya direkt kendi belirledikleri fiyatta para ile oyuncu alarak kendi istedikleri futbolcularla, istedikleri takımlarını oluşturmaya başlamışlardır.

Sitemiz ayrıca, PES6 ile gelen bir yenilik olan 2vs2 online oynayabilme imkanını da göz önünde bulundurarak Türkiye'de ilk kez Online 2vs2 turnuvası düzenlemiş ve bu turnuvayı da başarı ile tamamlanmıştır. Şu sıralar 2vs2 Online turnuvasının 2.si devam etmektedir.
Lig statüsünde olmayan, klasik turnuva şeklinde 2 kez Club Teams Cup düzenlenmiştir. Bu turnuvalarda liglerden farklı olarak turnuvaya katılmak üzere kayıt olan oyunculara takımlar kura ile dağıtılmamıştır; herkes turnuvaya kendi istediği takımı seçerek katılmıştır.
Yine Türkiye'de bir ilk olarak eleme gruplarından Dünya Kupası'na kadar uzanan, daha uzun soluklu 58 ülke takımının oyunculara kura ile dağıtıldığı bir organizasyon yapılmış ve başarı ile sonlanmıştır.

Sitemizin düzenlediği offline organizasyonlardan, yani Playstation 2 Pro Evolution Soccer 6 turnuvalarından söz etmek gerekirse;
Şu ana kadar 4 kez İstanbul'da, 1 kez de Ankara'da olmak üzere 5 defa çeşitli Playstation Kafe’lerde Spornet PES6 oyuncularını buluşturarak Dostluğumuzu ve Sanal Ortamdaki turnuvalarımızı gerçek hayata taşımış olduk.
Bu offline turnuvalara ortalama 50 oyuncu katılmış, katılım ücretlerinden elde edinilen gelir ile kafe masrafı karşılamış ve ilk 3'e giren oyunculara çeşitli hediyeler ve kupalar verilmiştir.(Hediyeler PS2,cep telefonu,5+1 sistemleri, Dvd player vs...)

Spornet'in Offline turnuvaları artık geleneksel hale gelmiş; turnuvalara katılan arkadaşlardan olumlu tepkiler alınmış ve daha sık yapılması yönünde talepler gelmiştir.Yakın zaman içinde hem Ankara'da,hem de İstanbul'da yeni offline PS2 turnuvaları yapılacaktır.
20 Haziran 2007'de Ankara'da, 24 Haziran 2007'de ise İstanbul'da (Kadıköy Reks İnternet Kafe) PES6 PS2 turnuvaları yapılması kararlaştırılmış ve katılmak isteyen oyuncular kayıt olmaya başlamışlardır…

Ayrıntılı bilgi için www.spornet.net

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 01:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kendine güvenen PES oyuncuları!
İlginizi Çekebilir