1/3

Killzone 3

Murat Halilbeyoğlu 7.02.2011 - 11:06
Keklik çantada beyler!
Ve evet! Beklenen zamana gittikçe yaklaştık. Dün itibari ile PS Store üzerinden indirilebilen 802 MB’lık Killzone 3 multiplayer betası Sony tarafından yayınlandı ve gerçekten de tüm PlayStation severlerin ilgisini topladı.

Betamızı yükleyip, yasal kısımları hızlıca geçtiğimizde ilk merak ettiğimiz noktada biraz hayal kırıklığına uğruyoruz açıkçası. Nitekim beta’da sadece tek bir harita mevcut. Evet tamam adı üzerinde bu sadece beta sürümü ancak en azından iki haritanın olması daha çok zevk almamızı sağlayacaktı bence. Ama sorun değil, Helgast askerleri burada ya onlar bize yeter.

Her savaşın ayrı bir tadı olur

Betanın içerisinde üç adet mod mevcut; Savaş Alanı, Gerilla Savaşı ve Operasyonlar. Savaş Alanı modunda oyun size ardı ardına 4’er  dakikalık görevler veriyor ve buna göre bulunduğunuz takım puan kazanıyor, Gerilla Savaşı ise daha çok Death Match tarzında bir bölüm, içlerinde değişik içerik açısından en zevklisi ise Operasyonlar. Çünkü bu mod sırasında sizin ve arkadaşlarınızın da görsellere dahil olduğu ara sahneler giriyor ve kendiniz bir an için dışarıdan izlemek cidden çok hoş olmuş.

Killzone 3
Açıkçası beta hakkında ilk değineceğim şey kontrol kısmı olacak. Yıllardır sürüp giden gamepad ile FPS oynama zorluğu gibi konulara girmeyeceğim ancak kanaatimce Killzone’un kontrolleri diğer FPS oyunlarından biraz daha zorlar giyidi. Beta versiyonundaki kontroller daha önce yaptığımız ön incelemedekinden daha iyi gibi geldi bana. Sanki Guerrilla kontrol kısmına biraz ayar çekmiş gibiydi.

Herkes aynı dili konuşuyor!

Şimdi kontrolü grafiği, vesaireyi bir yana bırakırsak Killzone 3 multiplayer betasının Türkçe olması gerçekten ayrı bir coşku kattı içimize. Oyunda 19 adet dil seçeneği mevcut ve bunlardan bir tanesinin de Türkçe olması (Crysis’ten sonra) uzun zamandır beklediğimiz ve açıkçası bizlerin gözlerini yaşartacak bir durum. Olayı çok fazla dramatize etmeden size “Öldürmealanı 3” oyununun Türkçeleştirilmiş versiyonunu anlatmak istiyorum.