Killzone 3, Resistance 3'e karşı

Burçin Aygün 31.12.2010 - 11:53
Kazanan kim olacak?
Sony şimdiye dek pek fazla hit oyunlar kavgasına girişmemişti. Ancak bu sefer iki ağır top karşı karşıya geliyor ve birbirlerini yenmeye çalışıyorlar. İkisi de PlayStation 3 için çıkacak olan Resistance 3 ve Killzone 3 oyuncuları şimdiden delicesine meraklandırmaya başladı. Biz de iki oyunu artıları ve eksileri ile kısaca karşılaştıralım dedik.

Çıkış Tarihi

Dürüst olalım, Killzone 3 büyük olasılıkla Resistance 3'ü yenecek. Killzone 3 çoktan Şubat 25-27 tarihlerinde dünya çapında satışa çıkacağını garantiledi. Resistance 3 ise neredeyse altı ay sonra, Eylül 2011 tarihinde çıkarak oldukça geride kalacak. Böylece Killzone 3'ün yapımcısı Guerilla Games bundan büyük bir kazanç sağlayacak.

Grafikler (Teknik)

Resistance şimdiye dek neredeyse her grafiksel başlıkta öndeydi. Killzone ise teknik anlamda konsolun gücünü kullanarak önde olmayı başardı. Özel filtreler, efektler, akıcı anti-aliasing ile Guerilla Games hedefi onikiden vurmuş oldu. Konsolun gücünü neredeyse %100 sömüren oyun gerçekten de harika sonuçlar verdi. Bu arada Resistance 3, önceki temsilcisinde çok büyük bir gelişme göstermedi. Bazı açılardan rahatsız edici görsel sorunlar dahi taşıyordu.

Grafikler (Tasarım)

Geçmişte tek bir kazanan vardı; Resistance. Killzone grafiksel olarak ne kadar öndeyse sıradan tasarımlar, monoton şehir planları ile açıkçası geride kalmıştı. Bu sıradaysa Resistance ise askeri atmosferi, hayal gücünü tetikleyen tasarımsal içeriği, tarihi bölgeleri ve ikonik mekanlar sayesinde oldukça önde duruyordu. İkinci
oyunda ise Insomniac 1950'lerin Amerika'sına çekmişti bizi. Guerilla ise oyuncuları ormanlara, donmuş alanlara ve post-nükleer çöllere götürmüştü. Bu açıdan kim önde, buna da siz karar verin.

Killzone 3, Resistance 3'e karşı

Oynanış
 
Halo gibi Killzone da geleceğin savaşı üzerine gidiyordu. Özel stratejiler, kontollü ateş sistemi ve agresif AI ile öne çıkıyordu. Halo'da olduğu gibi düşmanlar ve oyun sonu boss'ları alışıla gelmişin de biraz dışındaydı. Burada da akıllara gelen, oyuncuların nasıl düşmanlar istediği, nasıl bir oynanışı arzuladıkları, insanlar ile mi yaratıklarla mı karşı karşıya gelmek istedikleriydi. Multiplayer'a gelirsek Resistance 2'nin tecrübe sistemine Killzone 2'de katılmıştı. İki seride multiplayer için başarılı idi ama asla bir Call Of Duty olamadı.

Hikaye

Killzone 2'de oyuncular belki de hikayeye fazla önem vermediler çünkü oyun sağlam bir aksiyon sunuyordu. Öte yandan düşmanlarınıza karşı ahlaki yargılarda bulunmak zorunda kalıyor, onlar mı yoksa siz mi kötüsünüz gibi sorulara cevap arıyordunuz. Böylece oyuna bir açıdan da gerçeklik katıyorlardı. Resistance ise yine uzaylı
istilasını konu alıyordu. Ancak karakterlere yönelik daha fazla detay görebiliyordunuz. Hatta ilk ve ikinci oyunlar arasında bu bariz farkı görebiliyordunuz. İkinci oyunda hikaye biraz daha basitleşip, ağızda hoş olmayan bir tat bırakıyordu. Insomniac bu durumu kurtarmazsa, Guerilla çantasındaki gizli hikayeleri ortaya çıkararak öne çıkabilir.

Hangisi?

Her iki oyununda kendi aralarında artıları ve eksileri olması sebebiyle, daha da ötesi oyuncuların oyunlardan bekledikleri farklı olduğu için tam bir karar vermek zor. Bu sebepten de ikisi arasındaki kararı siz okuyucularımıza bırakmaya karar verdik. Asıl kararı ise tabi ki oyunlar çıkınca verebileceğiz.
Yorumlar 34
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 22:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Killzone 3, Resistance 3'e karşı
İlginizi Çekebilir