1/2

Killzone: Mercenary

Hakan Bozdemir 5.09.2013 - 09:33
Parasız çalışmam arkadaş!
Platformlar PS Vita
Killzone: Mercenary
  • Yapımcı - Yayıncı Guerrilla Cambridge - Guerrilla Cambridge
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: First Person Shooter
Merlin Puanı 80
Artılar -Geliştirilmiş el konsolu grafikleri, rahat oynanabilirlik, güzel hikaye yapısı
Eksiler -Kısa oynanış süresi, limitli multiplayer öğeleri
Guerrilla Cambridge tarafından geliştirmiş olan ve içerisinde Havok motoru kullanılan Killzone: Mercenary, beta sürecinden sonra çıkışını yaptı. Killzone serisinin, ikinci el konsolu oyunu olan Killzone: Mercenary’i çok büyük bir beklentiyle bekliyordum ki beklentilerimin çokta üstünde çıktı. Vita’da oynadığım ilk FPS oyunu Resistance: Burning Skies’dı ve oynarken çok sıkıntı çekmiştim. Ayrıca oynanış yapısını ve grafiklerini de beğenmemiştim.

Bu nasıl bir PS Vita oyunu!?
Killzone Mercenary ise bambaşka bir yapıt olmuş. Oyunun betasını denedikten sonra PS Vita’da da FPS oyun oynanabilineceğini anlamış oldum. Henüz beta aşamasında olmasına rağmen grafikler oldukça iyiydi. Oynanış zaten mükemmel olmuştu. Bir bariyerin arkasına saklanıp rahatça düşmanları indirebiliyordum. Üstelik vuruş hissi bilgisayarda oynadığım bazı FPS oyunlarından daha çoktu.

Killzone: Mercenary
Şimdi ise gelelim oyunun hikaye kısmına. Killzone: Mercenary’de ki hikayemiz orijinal Killzone’un bitişinden başlıyor. İlk oyunun bitişinden başlamasına rağmen Killzone trilogy’de yer alan olayları da sık sık ziyaret ediyoruz. “Arran Danner” adında paralı bir asker olarak oyunda yer alıyoruz. Danner eski bir UCA askeri ve ISA ile Helghast’tan belirli bir para karşılığında iş alıyor. Bu işleri günlük olarak tamamlıyor.

Karakterimiz yine başka bir görevi daha üstüne alıyor. Danner’ın şimdiki görevi ise Vektan Ambassador’u ve ailesini tahliye etmek oluyor. Bunu yaparken işler yolunda gitmiyor ve Danner burada yeni bir şeyi keşfediyor. Keşfettiği şey ise savaşın sonucunun Ambassador’un genç oğlunun kaderine bağlı olduğudur. Çocuğun karşı tarafa geçmesi çok ağır sonuçlar doğurabilir bu yüzden karakterimiz onu korumak zorundadır.