1/4

Kimin Nesi: Jim Raynor - Sarah Kerrigan (Makale)

Can Arabacı 14.02.2014 - 17:33
Sevgililer günü özel yazımızda trajik bir aşk hikâyesi var...
Normalde bugünkü yazı The Elder Scroll'larda gelişi öngörülen, dünyaları yiyip bitiren ejderha Alduin hakkında olacaktı ancak "Kimin Nesi"nin ikinci bölümünün Sevgililer Günü'ne denk gelmesi nedeniyle rotamızı oyun dünyasındaki çiftlerden birine çevirmeyi tercih ettik. Benim kişisel favorilerimden olan Jim Raynor ve Sarah Kerrigan'ın trajik hikâyesine giriş yapacağız.

(Yazının ilerleyen kısımlarında StarCraft 1, Wings of Liberty ve Heart of the Swarm'a dair spoilerlar bulunmaktadır. Baştan uyaralım!)

Kimin Nesi: Jim Raynor - Sarah Kerrigan (Makale)
Öncelikle Jim'den başlayalım: James Eugene "Jim" Raynor. Konfederasyon ordusunda eski bir Terran askeri olan Raynor, yakın dostu Tychus Findlay'le birlikte kendilerine tuzak kuran bir Konfederasyon albayından intikam alıp orduyu terkettikten sonra bir süre kanun kaçağı hayatı yaşadı ancak gençliğin verdiği güç ve hevesle kanun kaçağı olarak geçirdiği bu yıllar Raynor'ın ebeveynlerinin yakın dostu Myles Hammond'un bir teklifiyle sona erdi. Teklifi değerlendiren Jim, gözden uzak kalmak için Konfederasyonun pek de sevilmediği Mar Sara gezegenine gitti. Burada Lidya Elizabeth adındaki genç bir kadınla tanıştı ve birbirlerine çabucak ısınan iki genç çok geçmeden evlendiler. Oğulları John doğduğunda, Jim ordu kayıtlarının silinmesi karşılığında Hammond'un teklif ettiği mareşallik görevini kabul etti ve Mar Sara'da bir kanun adamı olarak görev yapmaya başladı.

Raynor'un yoluna girer gibi gözüken hayatı, John büyüdükçe tekrar karışmaya başladı: John psişik güçlere sahipti. Tarsonis Sağlık ve Araştırma Enstitüsü 2498 yılında Raynor ailesinin kapısını çalıp John'un eğitilmesi gerektiğini söylediğinde Konfederasyon'la kötü bir geçmişi olan Jim, buna karşı çıktı ancak Liddy, Jim'i bir şekilde ikna etti ve böylece John Konfederasyonun "Ghost" programına katılmak üzere evden ayrıldı. Bundan sadece birkaç ay sonra Enstitüden gelen bir mesaj, Jim ve Liddy'ye oğullarının bir Shuttle kazasında öldüğünü bildirdi. Oğullarının ölümünden kendini suçlayan Liddy, bu ruhsal çöküntüden asla kurtulamadı ve o yılın kışında yakalandığı bir hastalık sonucunda öldü. Karısının ve oğlunun ölümü Jim Raynor'ı derinden etkiledi ve kendini iyice işine adamasına sebep oldu.

Kimin Nesi: Jim Raynor - Sarah Kerrigan (Makale)
StarCraft'ta işlenen Jim Raynor portresinden oldukça farklı olan bu dönem, yine de Raynor'ın bizim tanıdığımız kişi haline gelmesinde büyük bir rol aldı. Lidya gençlik dönemindeki aşkı, karısı ve oğlunun annesi olsa da daha sonrasında Kerrigan'la yaşadıkları, daha yoğun ve daha olgun bir ilişkiye işaret ediyor. Kısacası Lidya'ya da saygısızlık etmek istemesek de, kendisi Jim'in hayatındaki bir boşluk anında karşısına çıkmış, gençlik ateşinin etkisiyle yanıp kısa sürede kül olmuş bir ilişkiydi. Kerrigan'ınki ise sönmeye yüz tuttuğu ve hatta intikam hissiyle buz gibi olduğunda bile en ufak kıvılcımda tekrardan harlamaya hazır, tutkulu bir aşk hikâyesiydi. Gelin bu iki karakterin nasıl bir araya geldiğine bakmadan önce, olayların Kerrigan tarafına da bir göz atalım...