Kinect öldü

Furkan Güler 26.10.2017 - 11:35
Hali hazırda pek fazla etkili olarak kullanılmayan Kinect'in üretimi resmi olarak durdu.

Xbox 360 ile video oyun dünyasına giren Kinect, Xbox One ile birlikte yenilenerek tekrar karşımıza çıkmıştı. Hatta video oyun dünyasının köklü stüdyosu Rare'ı Kinect teknolojisinin altına hapseden Microsoft, Kinect'in üretimini durdurduğunu açıkladı. Microsoft'un sözcülerinden Alex Kipman, artık yeni Kinect modellerinin gelmeyeceğini belirtti. Kinect'i Xbox platformundan çeken Microsoft'un bundan sonra bu teknolojiyi Holo Lens, Cortana ve Windows Hello'da kullanacağı söyleniyor.

Microsoft, Kinect'i video oyun dünyasından çekerek başka platformlara aktarıyor

İlk olarak sadece oyunlar için düşünülen Kinect'in tamamen farklı alanlara kaydırılması, artık Microsoft'un Kinect'ten pek fazla para kazanamadığını ortaya çıkarıyor. Wii ile video oyun dünyasında ünlü olan hareket algılayan sensörlerden ilham alan Kinect'in tarihine baktığımızda aslında pek fazla başarılı oyuna veya uygulamaya sahip olamadığını görüyoruz.

Vakti zamanında video oyun dünyasına getirdikleri ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na bile girmişti. NASA'nın belirli departmanlarında da kullanılan Kinect'i hala Xbox 360 ve Xbox One cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Fakat cihazın üretiminin durması bakalım video oyun endüstrisine nasıl etki edecek? Hep beraber göreceğiz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2017 19:11
Kullanan yoktu zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2017 14:16
Kinect ve xbox ölmüştür... artık ağzı ile kuş, ejderha tutsa fayda etmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kinect öldü
İlginizi Çekebilir