1/3

Kinect Sports

Ceyda Doğan 18.12.2012 - 11:15
Asıl spor şimdi başlıyor
Platformlar XBox 360
Kinect Sports
  • Yapımcı - Yayıncı Rare - Microsoft
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 75
Artılar Spor oyunlarının eğlenceli olması, multiplayer modun eksiksiz olması, sezgisel ve çoğunlukla duyarlı kontroller
Eksiler Tek kişilik oyuncu modu için neredeyse hiçbir şey yok, bazı hareketlerinizin algılanabilmesi için abartmak zorunda kalabilirsiniz
Microsoft’un hareket algılayıcısı “Kinect” son zamanlarda en çok konuşulan detaylardan biri haline geldi. Özellikle Dance Central incelememizden sonra, biraz da spor yapalım, daha çok eğlenelim dedik.

Kinect Sports’un bizlere ne katacağı konusundaki bu detayları okumadan önce, oyunu nerede oynayacağınıza karar verin ve alanınızı olabildiğince kırılacak eşyalardan arındırın. Çünkü farkında olmadan kollarınız ve bacaklarınızın kontrolünü kaybedeceksiniz.

Beklentilerimizi karşılama vakti
Kinect Sports’ta altı çeşit spor dalı bizleri karşılıyor. Bowling, boks, voleybol, futbol, masa tenisi, atletizm.

Bir FIFA, bir PES veya bir NBA asla olamayacağını bilmeme rağmen, eğlenceli grafik anlamında Kinect Sports futbol tarafında yüksek puanı hak ediyor. Kötü olan yanı ise kinect kontrolünün bir süre sonra yorucu hale gelmesi.

Kinect Sports


Futbol demişken, söylemeden edemeyeceğim; asıl zorlanacağınız kısım, hem el hem de ayaklarınızı kullanacak olmanız. Özellikle de top sektirmek isterseniz olacaklardan ben sorumlu değilim.

Sadece futbol değil, diğer spor dalları da son derece eğlenceli işlenmiş. Yani tek oyun moduyla sınırlı kalmamanızı ve multiplayer modda futbolu kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Hatta masa tenisine başladığınız anda diğer sporları bile unutmanız mümkün.

Kinect Sports

Bowling oynarken topun tüm kontrolünü avuçlarınızda hissetmek size ayrı zevkli gelecek. Engelli koşu esnasında bacak kaslarınızı o kadar zorlayacaksınız ki, spor sizin için işkence haline gelebilecek.

Altı spor çeşidini bir yana bırakalım, ayrıca on altı tane farklı zorluklarda mini oyunlar da sizleri bekliyor. Özellikle bowling’de iki adet topu kullanarak adınızı listenin en başına almak istiyorsanız, kuvvetli atışlara ihtiyacınız olacak.