Kinect'in PC çıkış tarihi açıklandı

Cem Süer 23.11.2011 - 15:48
Siz hala PC'nizi klavye/fare ile mi oynuyorsunuz?
Microsoft’un son yıllardaki en çılgın yatırımı olan Kinect kısa sürede tüketicinin sevgisini kazandı. Analistler tarafından çok riskli bir proje olarak adlandırılan Kinect’te korkulan olmadı. Xbox 360 satışlarını patlan kontrol sistemi şimdi de bilgisayarlara geliyor. Microsoft üstü kapalı olarak yaptığı PC için Kinect açıklamalarını bugün doğruladı.

Kinect'in PC çıkış tarihi açıklandı

Klavye ve Fare Kalkıyor
Oyun ve program geliştiricileri için özel içerik üretim paketi yayınlanan Kinect ne zaman bilgisayarlarda kullanılmaya başlanacak? Microsoft, Kinect’in 2012’in ilk üç ayı içerisinde bilgisayar kullanıcılarının hizmetine sunulacağını duyurdu. Peki, Kinect nedir? Sinemada kullanılan hareket yakalama teknolojisini oyun dünyasına uyarlayan cihaz kontrol cihazlarına olan bağımlılığı ortadan kaldırıyor. Vücudunuz belirli noktalarındaki hareketleri algılayan Kinect sayesinde, düşmanları yenmek için sadece ekrana doğru yumruk atmanız yeterli oluyor.

Windows 8’in PC, tablet ve cep telefonları için ortak platform oluşturması Kinect’in bilgisayarlara gelişini de hızlandırdı. Xbox’ın önünü açmak için PC’ye eskisi kadar yatırım yapmayan Microsoft, Kinect’in gelişiyle birlikte stratejisini değiştirecek. 2012’den itibaren bilgisayar oyunculuğu altın çağına geri dönecek. 
Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 10:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kinect'in PC çıkış tarihi açıklandı
İlginizi Çekebilir