1/2

Kingdoms of Amalur: Reckoning

Hüseyin Vurucu 22.01.2012 - 20:08
Ölümden sonra hayata dönmek
Kingdoms of Amalur: Reckoning çıkmadan önce hakkında konuşulmuş, çok fazla övülmüştü. Skyrim'e rakip olabileceği konusunu bile duyduğumu hatırlıyorum. Demo çıktığı anda direkt indirip denemek istedim. Çünkü bu kadar övülen ve rakipleri bu kadar büyük gösterilen bir oyunun nasıl deneyim yaşatacağını ister istemez merak ettim.

Ölümden sonra yeniden hayata dönmek

Demoda sade bir menü var. Arka planda savaş görüntüsünün üstünde; oyuna başlama, ayarlar ve çıkış seçenekleri yer alıyor. Yapıma girince hikaye ile karşılaşıyorsunuz. Senaryo olayların nasıl geliştiğini anlatıyor. Hikayenin girişinde savaşın ardından ölülerin toplandığı yere, ölü sanılıp atılmaya götürülüyorsunuz. Hatta konu biraz ilerlediğinde, ölüp geri dirildiğinize dair konuşmalar var. Ölülerin arasında uyanmadan önce karakterin özelliklerini, ırkını, dış görünüşünü vs… seçimi var. Ne yazık ki hayal kırıklığı burada başlıyor. Skyrim’de seçebilen ırklar, yüz şekilleri, karakter özellikleri çok çeşitli. Kingdoms of Amalur: Reckoning ise sanki hiçbir değişiklik yapamama hissi veriyor. Bu özellikler demoya mı has bilinmez, ancak oynanabilir 4 ırk var. Bunlar; Almain, Varani, Ljosalfar ve Dokkalfar. Bu ırkların genel özelliklerinden kısaca bahsetmek gerekirse;

Almain: Daha çok savaşa uygun karakterler ve karakteristik özelliklerinde ikna, çeşitli karışımlarla yapılan iksirler ve demircilik var.

Kingdoms of Amalur: Reckoning
Varani: Genelde tüccarlık ya da denizlerde korsanlık yapan kişiler olarak geçiyor. Tüccarlık, kilitleri açabilme ve gizlilikleri saptayabilme kabiliyetlerine sahipler.
   
Ljosalfar: Soğuk diyarlardan gelen, gururlu ve eski bir toplum. Kendilerinden genelde adalet dağıtan adil insanlar olarak bahsediyorlar. Dispelling özelliğine sahipler. Diğer becerileri ise iksir yapımı ve bilgelik.
   
Dokkalfar: Daha çok büyü ve diplomasi ile ilgi bir ırk. Bu ırkın savaştan çekinmeyen, fakat kolay kolay savaşa girmek istemeyen, onun yerine her şeyi konuşarak ve diplomasi ile halletmek isteyen bir ırk olduklarını söyleyebiliriz. Şahsen Dokkalfar’ı Orman Elf’lerine benzettiğimi söylemeliyim. Beceri olarak ikna, bilgelik ve gizlenme özellikleri var.

Diğer özellikler

Irkı belirledikten sonra; Fire, Wisdom, War, Order, Justice ve None seçeneklerinden birini seçip, ırksal özelliklerin dışında karaktere kişisel bir özellik ekleniyor. Bu özelliklerden "None" da dahil olmak üzere hepsinde belirli getiriler var. Karakterin nasıl görüneceğini kısıtlı bir karakter oluşturma ekranında belirledikten sonra ismi girip, oyuna geçebilirsiniz. Ardından ölülerin arasında uyanıyor ve macera başlıyor.

İlerleyişten bahsetmek gerekirse, genelde çoğu kişi ile konuşup etkileşime girebilirsiniz. Görev alınan kişiler ise sınırlı. Oyunun dünyası olması gerekenden daha fazla kısıtlı. İstenilen zaman istenilen yere gidilmiyor.