Perakendeci, kırık PS4 sattığı için Sony tarafından dava edildi

Furkan Güler 9.10.2018 - 10:16
Sen misin korsan oyun oynatan?

Hala tam olarak korsan oyun oynatmayan PlayStation 4 konsolları, sadece belli sürümlerinde korsan oyun oynatabiliyor. Yeni oyunları korsan bir şekilde oynamanın imkansız olduğu PlayStation 4 için Sony bu kez şaşırtıcı bir dava açtı. Kaliforniya'da, PlayStation 4 konsolu satan Eric Scales, korsan oyun oynatabilen PlayStation 4 versiyonları satıyordu. Kendine oldukça iyi bir müşteri ağı kuran Scales, en sonunda Sony'nin radarına yakalandı.

Kırık PS4 satan adama dava açıldı

Telif hakkı gerekçesiyle Eric Scales'ı mahkemeye veren Sony avukatları, satıcıya zor günler yaşatacak. Satıcının Sony'e yakalanmasının sebebi ise biraz ilginç ve kendi hatasından kaynaklanıyor. Çünkü belirtilenlere göre Scales, kırık PS4 sattığı sitesinden "Ucuz oyunların keyfini çıkarın." ve "Oyunlara para vermeyi durdurun." gibi söylemleriyle kendi çevresinde ünlü olmuş.

Korsan oyuna kesinlikle karşı olan Sony kanadı, eğer olur da bir gün konsol kırılırsa satışlarda tekrar yüksek bir ivme kazanabilir. Bakalım Sony avukatları, Eric Scales'a ne gibi cezalar verilmesini isteyecek. Ülkemizde de satışı bulunan kırık PS4 cihazları ise normal PS4 versiyonlarından daha pahalıya satılıyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 10:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2018 14:23
yalan dolan ps4 kırıldı satışlar tavan yaptı sony deli para kazandı. danışıklı dövüş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.10.2018 10:29
Adamlar makineden para kazanıyorlar ki satılan oyunlardan kazanıyorlar korsan oynatan konsol satışlarından kar edemezler
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kırık PS4 sattığı için Sony tarafından dava edildi
İlginizi Çekebilir