Heyecanla beklediğimiz Gaming İstanbul 2018’de neler yer alacak?

Ersin Kılıç 5.01.2018 - 17:48
GIST 2018'de bizleri neler bekliyor?

“İçinde oyun olan oyun fuarı” GIST, 1-4 Şubat 2018’de kapılarını oyun severler ve oyun sektörü profesyonelleri için açıyor. İlk haberimiz, bu yıl GIST daha büyük. Geçtiğimiz yıl gördüğü ilgiden sonra, GL Events Ekibi fuar alanını %30 büyütmeye karar vermiş. Profesyoneller artık GIST’in ikinci katındaki bölgede buluşacak. Uluslararası oyun geliştirici konferansı GIST|DC de artık Bahçeşehir Üniversitesi’nde değil, Gaming İstanbul içinde olacak.

“AAA” dedirtecek isimler!

GL Events Ekibi ser verip sır vermiyor ama, bu yıl da Blizzard ve Nvidia ortaklığıyla, daha büyük bir stant ve etkinlik olacağının haberi bizden kaçmadı. Türkiye’de ofis kuran ve Ortadoğu operasyonlarını Türkiye’den yönetmeye başlayan Pearl Abyss de, dev Black Desert Online standında, büyük etkinliklerle geliyor. Pearl Abyss’in, Türkiye’de yapılmış en büyük oyun firması standını GIST 2018’de kuracağını duyduk, bizden söylemesi.

Kıtalar ve oyuncular GIST 2018’de buluşuyor!

GL Events Ekibi, bir de büyük sürprizden bahsediyor. Duyduğumuz kadarıyla, dünyaca ünlü dev bir AAA firması, Türkiye’de ilk defa GIST 2018’de boy gösterecek. Haber büyük, açıklandığında ilk bizden duyacağınıza emin olabilirsiniz.

Büyük markalar GIST 2018’de

Sony PlayStation Türkiye’nin ve Microsoft’un da bu yıl GIST’e çok hararetli hazırlandığını duyuyoruz. Galiba GIST 2018, ilk yılında yakaladığı başarıyı katlayarak büyütmeye kararlı. Red Bull, Monster Energy, Vestel, ByNoGame, Param, Game Satış, Seti Medya, Oyungezer, Papara, Ewaapro, Proud Dinasours, Zocco’s, QP bilişim, OverGame, Zeren’s Universe, Appodeal, Admost, TCA, Portable Marketing ve Rising Tech GIST 2018’in açıklanan diğer katılımcıları.

Zocco’s büyük bir turnuva alanıyla, özel turnuvalarla geldiğini duyuyoruz, bunlardan en ilgi çekici olanlarından biri de “Cosplayer Özel” Zocco’s Turnuvası. Sahnede hayranlıkla izlediğimiz yetenekler turnuva alanında birbirleriyle çarpışacaklar. Ve tabii, Türkiye’nin en yüksek katılımlı Cosplay Yarışması da yine dünyanın en ünlü cosplayer’larından oluşan jürisiyle GIST’te. Bu yıl değişen jüride Aoki, Narga ve Mellu gibi isimler var.

Kıtalar ve oyuncular GIST 2018’de buluşuyor!

Gitmek istediğimiz fuarı yarattık” GIST Marka ve Pazarlama İletişimi Müdürü Meriç Eryürek “GIST Ekibinde herkes oyuncu” diyor: “Bütün Türk oyuncular gibi, biz de yurtdışındaki örneklere bakıp ‘keşke Türkiye’de de olsa’ demekten sıkılmıştık. Türkiye’nin uluslararası ve içinde gerçekten oyun olan, gerçek bir oyun fuarına ihtiyacı vardı. Biz de o fuarı yarattık. Dünya oyun sektörü de bu gelişmeyi bekliyordu sanırım, GIST’e inanılmaz ilgi gösterdiler, geçtiğimiz yıl üç binin üzerinde yabancı profesyonel ve basın ağırladık. Tabii GIST|DC’nin uluslararası bir konferans olmasının ve GIST’te profesyonellere yönelik özel bir bölge olmasının da payı büyük. Türk oyun sektörü, Türk oyun basını, Türk yayıncıları ve Türk oyuncuları da bize her adımımızda destek oldular. Üç  yılda, Fransız basınının ‘kendi klasmanında dünyadaki beş fuardan biri’ dediği GIST’i ortaya çıkardık. Tek üzüntümüz, GIST sırasında hep çok çalışıyor oluyoruz ve oyuncularla birlikte keyfini çıkarmaya çok az fırsat bulabiliyoruz. Turnuva ve deneme alanlarına girip diğer oyuncularla vakit geçirmeyi çok isterdik.”

1-4 Şubat’ı not alın

Geçtiğimiz yıl yaklaşık yüz bin kişinin ziyaret ettiği GIST, bu yıl 1-4 Şubat’ta, Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde olacak. Orada buluşmak üzere!

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 03:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kıtalar ve oyuncular GIST 2018’de buluşuyor!
İlginizi Çekebilir