Klasik FPS oyunu XIII GOG üzerinde ücretsiz oldu

Alparslan Gürlek 31.03.2021 - 12:37
Cel-shaded grafikleriyle klasik FPS oyunları arasında bulunan XIII GOG üzerinde ücretsiz oldu. Kütüphanenize eklemeyi unutmayın.

Cel-shaded grafikleriyle zamanının iyi oyunlarından -remake değil, orijinal sürümü- XIII GOG üzerinde ücretsiz oldu. Kasım 2020'de çıkan yeniden yapılmış sürümü felaketle sonuçlansa da orijinal oyunun keyifli bir FPS deneyimi sunduğunu söyleyebiliriz. Remake sürümünün Steam'de ezici bir çoğunlukla olumsuz inceleme almasından sonra orijinal sürümün dağıtılması bir nevi "Remake'i unutun, bu daha güzel" deme yöntemleri gibi görünüyor.

Orijinal XIII GOG üzerinde ücretsiz

Aslında iyi bir oyun olma potansiyeli varken yere çakılan XIII Remake'in en büyük sorunlarından biri ise hataları ve performans problemleriydi. Grafiklerine bakıldığında bugün çıkan birçok oyunun yanında sönük kalmasına rağmen bilgisayarların onu oynatırken bu kadar güçlük çekmesi, oyuncular için katlanılır şey değil açıkçası. Hal böyle olunca klasik bir FPS oyunundan beklentileri yüksek olan hayranlar deyimi yerindeyse oyunu adeta olumsuz inceleme bombardımanına tuttu. İlk kez kasım 2003'te yayınlanan oyunun ilk sürümü kadar eğlendiremeyen 2020 sürümü, bu nedenle rahatlıkla göz ardı edilebilir. XIII GOG üzerinden alacağınız ücretsiz sürümünün size hem nostaljik FPS dokusunu hem de bir dolu eğlence vaat ettiğini söyleyebiliriz.

Klasik FPS oyunu XIII GOG üzerinde ücretsiz oldu

Oyun GOG üzerinde 1 Nisan TSI 16:00'a kadar ücretsiz dağıtılacak. GOG üzerinde yapılan bütün ücretsiz dağıtımlar gibi bu da kısa sürüyor. Daha önce de bu platformda kısa kısa ücretsiz dağıtımlar olmuştu. Bu nedenle acele etmenizde fayda var.  XIII GOG sürümünün incelemeler konusunda 4.2/5 gibi bir puan aldığını da göz önüne alırsak, indirip denemek isteyeceğiniz bir oyun olacaktır. Aşağıda sizin için indirme bağlantısını verdik. Kütüphanenize eklediğinizde istediğiniz zaman indirip yükleyebileceksiniz.

Son olarak geçen hafta yayınlanan yeni bir yama ile de XIII Remake üzerinde bazı değişikliklere gidildi. Silahlar, animasyonlar, oyun ve kullanıcı arayüzünde yapılan çok sayıda değişiklikle oyunun son durumu toparlanmak isteniyor. Bakalım ilerleyen süreçte bu inceleme puanlarına olumlu etki edebilecek mi? Siz yine de ücretsiz sürümünü kütüphanenize eklemeyi unutmayın. Konuyla ilgili görüş, fikir veya önerilerinizi hemen alt tarafta yer alan yorumlar kısmında bizlerle ve diğer okurlarla paylaşmayı unutmayın.

XIII oyununu GOG üzerinden ücretsiz almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 19:31
Küçükken ne oynardım be headshot atınca panel çıkardı bunda. Türkçe yamasıda var oyun bedavada olmuş hemen alalım bari. Haber için teşekkürler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.03.2021 16:23
Vay be ben de bügün oyunu steam da sepete atmıştım alacaktım, bu güzel oldu, haber için teşekkürler merlin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Klasik FPS oyunu XIII GOG üzerinde ücretsiz oldu
İlginizi Çekebilir