Staten'in açıklamaları, klasik Halo haritaları geri dönebilir olarak yorumlanıyor

Atıf Doğan Özcan 9.05.2022 - 13:29
Halo Infinite’nin Kurucu Başkanı, çevrimiçi çok oyunculu nişancı oyununun klasik Halo haritaları için oyuna geri döneceğinin sinyallerini verdi.

Halo Infinite, birden fazla sebepten ötürü çok sorunlu bir lansman yaptı, ama bunca olumsuzluğa rağmen, başarılı olmasını ve devam etmesini isteyen çok kaliteli bir Halo topluluğu var. Bunun nedeni önceki Halo yapımlarında, güzel anılara, başarılara imza atmış ve bu hatıralarını miras gibi saklayan oyuncu kitlesi. Şimdi 343 Industries’nin bu nostaljiye fazlasıyla tutunma ihtiyacı hissettiğine dair ipuçlarımız var. Halo Infinite’in başkanı tarafından bunun sinyali bizlere verildi.

Orijinal Halo üçlemesinin sinematiklerden sorumlu olan Joseph Staten, Halo Infinite’nin geliştirilmesinin başında bulunuyor. Microsoft ve 343 Industries’in Halo'nun uzun vadedeki planları için önemli bir konumda. Geçtiğimiz günlerde Kinda Funny Xcast’e katılan Staten, etkinliğin sunucusu Parris Lilly tarafından yönlendirilen "343’ün Halo Infinite için yeni içerik güncellemeleri arasında neden klasik Halo’ya dair hiçbir içeriğin gündeme gelmediğini ve neden klasik Halo’dan bazı detayların eklenmediğini" sordu. Buna cevap geleceğini kimse beklemiyordu aslında ama Staten’in vermiş olduğu cevap herkesi bir anda şok etti.

Klasik Halo haritaları efsane güzeldi

Staten’e göre “Klasik Halo'nun mükemmel olan birçok haritası var.” diyerek sorunun cevabını vermeye başladı ve ekledi “O haritalarda tekrardan oynamak harika olurdu.”. Staten aslında hiçbir şeyi net bir ağızla onaylamasa da, şakayla karışık klasik Halo haritalarını geri getirmenin “eğlenceli bir şey” olacağını ve bu ihtimali kafasına not aldığını söyledi.

Master Chief

Staten’in aslında vermek istediği net mesaj şuydu: klasik Halo haritaları oyuna eklenebilir ve bu fikir yeni bir düşünce değil gibi duruyor. Halo hayranlarının Halo Infinite’de bu tür içerikleri istemesi Staten ve 343 için kesinlikle sürpriz değil. Onun, bu isteklere vermiş olduğu tepki değersiz sayılamaz. Eğer böyle bir fikir olmasaydı büyük bir ihtimalle konuşmayı keser, cevaplamaz veya farklı bir konuya devam ederdi. Sıradan ve şakacı yanıtı tam tersini kanıtlar nitelikte oldu.

Bununla birlikte, Staten, popcast hakkında resmi bir açıklama yapmıyor. 343 Industries’in Halo Infinite için klasik Halo haritaları üzerinde çalıştığına inanmak bu konuda güvenilir bir varsayım olarak kabul edilebilir. Tabi tam olarak ne zaman geleceği, ne kadar çalışma yapıldığı hakkında cevaplanmayan sorular var şimdilik. Bu nedenle Halo hayranlarını heyecanlarını şimdilik dizginlemeliler çünkü bu planlar ansızın iptal bile edilebilir.

Halo Infinite Sezon 2 yeni başladı, sezonla birlikte iki yeni harita da oyuna dahil edildi. Eğer klasik Halo haritaları oyuna dâhil edilirse, muhtemelen sezon ortasında veya Kasım ayında gelecek olan 3. Sezonu bekleyecek. Önümüzdeki aylarda 343’ün Halo Infinite için gelecek planları hakkında daha fazla açıklama yapmasını bekleyeceğiz. Belki de haberler 12 Haziran’da Microsoft’un Xbox & Bethesda Yaz Oyunları Sunumu sırasında paylaşılacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
Klasik Halo haritaları geri dönebilir
İlginizi Çekebilir