Klavyelere 30 Yıl Aradan Sonra Yeni Bir Tuş Geliyor

Barış Dertli 9.01.2024 - 17:04
Microsoft, Windows 11 için Copilot yapay zeka asistanını tanıttı ve klavyelere, Copilot'a tek tuşla erişim sağlayacak yeni bir tuş ekleyeceğini duyurdu.

Microsoft geçtiğimiz günlerde Copilot yapay zeka asistanını duyurmuştu ve ardından ise Windows 11 işletim sistemine sahip cihazlarda kullanıma açtı. Bununla birlikte yeni üretilecek klavyelere de yeni bir tuş ekleneceğini duyurdu. Böylelikle 30 yıl aradan sonra ilk kez klavyelere yeni bir tuş daha eklenmiş olacak.

Klavyelere Yeni Bir Tuş Geliyor

Microsoft klavyelere yeni eklenecek tuş ile birlikte artık Windows Copilot özelliğine tek tuşla erişebileceksiniz. Bu tuş ise sağ taraftaki Windows tuşunun yerine konumlandırılacak. Böylelikle kullanıcılar çok daha hızlı bir şekilde Copilot yapay zeka asistanına erişebilecek.

Klavyelere 30 Yıl Aradan Sonra Yeni Bir Tuş Geliyor

Copilot Ne İşe Yarıyor?

Microsoft tarafından piyasaya sürülen Copilot, GPT-4 altyapısına sahip bir yapay zeka aracıdır. GPT-4 altyapısını ücretsiz bir şekide kullanmamıza olanak veren Copilot bu nedenle  oldukça ses getirmiştir. Copilot yapay zeka aracı, şu anda Windows 11 cihazlara güncelleme ile geldi. Ancak ne yazık ki en çok kullanılan işletim sistemi Windows 10 hala Copilot'tan mahrum. Xbox konsollara bile Copilot'u getiren Microsoft'un, Windows 10 işletim sistemine de Copilot'u getirmesi bekleniyor.

Bu yazımızda sizlere Windows klavyelere gelecek yeni bir tuş hakkında bilgi verdik. Eğer bu yazımız ilginizi çektiyse Microsoft Loop artık Windows bilgisayarlarda kullanılabilecek yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 13:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.01.2024 21:20
Bu tuş olmayan klavye alarak istemeyen kullanmayabilir, ancak laptoplar için bir süre (Copilotun tutmadığını anladığı zamana kadar) bu tuşla yaşanır. Fn ve CTRL tuşlarının yerini değiştiren markalar kadar zararı dokunmaz merak etmeyin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2024 17:28
Ben istemiyorum belki böyle bi tuş mecburmuyum
MK Okuru
MK Okuru 11.01.2024 14:42
Hayır
Kalan Karakter: 300 Gönder
Klavyelere 30 Yıl Aradan Sonra Yeni Bir Tuş Geliyor
İlginizi Çekebilir