Kojima, Facebook'un veri hırsızlığını yıllar önce bilmiş

Furkan Güler 2.04.2018 - 17:22
Hideo Kojima aslında insanlığı sosyal medya konusunda 16 yıl önce uyarmış.

Metal Gear evreni ile birlikte video oyun dünyasının en iyi serilerinden bir tanesini ortaya koyan Hideo Kojima, bu kez Death Stranding ile karşımıza çıkıyor. Ancak tecrübeli geliştiricinin Konami'de çalıştığı dönemde, özellikle Metal Gear Solid oyunlarında neler yapabileceği her defasında bizleri şaşırttı. Kendisinin neden saygı duyulan bir geliştirici olduğu, yabancı medyanın büyük kuruluşlarından bir tanesi olan Games Radar tarafından yayınlanan bir makale sonucunda tekrar anlaşıldı diyebiliriz. Sosyal medyanın insanları kolay bir şekilde manipüle etmesini oyunlarında zamanına göre farklı bir şekilde anlatan Kojima, bu anlatım tarzını tek bir oyun yerine Metal Gear Solid oyunlarının çoğuna yaymış. Özellikle Metal Gear Solid 2'de Kojima'nın neredeyse günümüzde yaşanan sosyal medya çılgınlığının nerelere ulaşabileceği, az da olsa özetlenmiş durumda.

Kojima, Facebook'un nelere yol açabileceğini yıllar öncesinden görmüş

Sona geldiğimizde Cambridge Analytica'nın ciddi anlamda ülkelerde yapılmış çoğu hükümet seçimlerine etki edebilmiş olması herkesi şaşırttı. Ancak Kojima'nın yıllar önceden bunları görebilmesi daha da şaşırtıcı olmuş. Diğer bir yandan eğer merak ediyorsanız, makalenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 13:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2018 01:08
kojima'yı sevmeyin ama en azından oyunlarında verdiği dersleri benimseyin hiçbirşey kaybetmezsiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2018 13:54
Sanki 16 yıl önce bunu öngören tek kişi Kojimaymış yine bir nostradamus efekti. Sosyal medya ortada yokken bile taa 1930 lardan beri toplumların manipilasyonu üzerine kafa yoruyor insanlar. Mesela "the century of the self" i izleyin yada Asimov okuyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2018 03:12
Türkçesi: https://youtu.be/FtGfaQ_Kbo4?t=31m22s
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2018 11:43
adamsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Firerose
Firerose 3.04.2018 08:47
Zeki insanlar sürekli bilginin peşinde ama bilimsel gözlemlenebilen sorgulanabilen bilginin peşinde. Birileri ki bu insanların çoğu lay lay lom ile hayatını yaşarken, birileri sürekli insanın içinde bulunduğu ilkelliği nasıl aşarız ve nasıl daha iyi bir hale gelebilirinizin çalışmasını verirken bizler ise bu duruma daha seyirci pozisyonunda bile değiliz. Doğada bir kavram vardır aptallara kimse acımaz ve inanın gelecekte aptalların yeri olmayacak bu dünyada bugün onların güzel günü yarınları ise ne çocukları nede kendileri için var. Tıpkı nasılki atlara daha önce ihtiyaç vardı ama gelişen teknoloji sayesinde araçlar üretildi bugün atlara ihtiyaç yok. Yarın vasıfsız ve tüketmekten başka elinden başka birşey gelmeyen insanlarada ihtiyaç duyulmuyacak benim gelecek teorim bu ama belki bir ihtimallede akıllılar aptallara acıyıp onların varlığına izin verebilir kimbilir.
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2018 11:57
sadece tüketim yapanları sistem sever.ayrıca akıllıların geçinebilmesi için aptalların varlığı önemlidir...
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2018 11:43
At yarışı var. At yarışı, eşeklerle yapılmayacağı için atlara ihtiyaç var. Bu demek oluyor ki, aptal ilkel insanlara da ihtiyaç var. Tüyo aldım, 7-5-4 ilkel japonlora, üçlü ganyan kapın. Ayrıca herkes zeki olsa çiftçilik ve tarımla uğraşan kalmazdı. Gelişmiş silahlar konuşur, dünyanın anası ağlardı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.04.2018 17:27
yahu bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok,sen kendi rızan ile biryerlere kişisel bilgilerini veriyorsan zaten bu bilgiler er yada geç birilerine ulaşacaktır,ama millet amaaaan benim neyim var bilseler ne olacak kafasında oldukları için heryere saçıyolar bilgilerini,odun kalın kafalı insanlar
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2018 10:46
o zaman söyler misin nostradamus bundan 16 yıl sonra nasıl olacak ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kojima, Facebook'un veri hırsızlığını yıllar önce bilmiş
İlginizi Çekebilir