Oyunun yapımcısı olan Ben Judd’a, oyun hakkında birkaç soru yönelttik. Kendisi de teklifimizi kabul etti ve içtenlikle cevapladı.
Merlin’in Kazanı (MK): Bize oyun hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Ben Judd (BJ): Oyun için, 1987 senesinde çıkan orijinal (NES için) yapımdan biraz daha farklılık gösteren bir hikâye yarattık. Birkaç ufak değişiklik, farklı bir ana karakter ve birazcık da RPG unsurlarıyla donattık. Aksiyona dalma unsurları oyunlarda bir kült haline gelmişti. Bionic Commando ise, bir platform oyunuydu. Biz, oyunun türünde de biraz değişikliğe gittik. Eski platform oyunu tarzıyla değil de oyuna biraz daha aksiyon unsurları ekledik.MK: Uzun bir aradan sonra yeni Bionic Commando yapma fikri kafanızda nasıl oluştu?
BJ: Ekiple birlikte ufak bir döküman hazırladık. Yeni Bionic Commando ile ilgili bu sunumu stüdyo başkanına sunduk. O da bu çalışmamızı oldukça başarılı buldu ve projeyi başlattı.
MK: Oyundaki radyasyon elementi, oyuncuların özgürlüğü sınırlıyor. Bu sınırlamanın nedeni nedir?
BJ: Her oyunda görünmez duvarlar ya da haritayı sınırlayıcı unsurlar bulunur. İster Mario’daki gibi boş görünmez duvarlar olsun ister harita dışına çıkmamak için amaçsız bina modellemeleri olsun. Biz bu konsepte farklılık getirmek için radyasyon unsurunu kullandık. Zira boş binalar, görünmez duvarlar her oyunda mevcut. Bionic Commando’da ise, bunların dışında radyasyon olayı görülüyor.
BJ: Evet. Bu özellik ise, oyuna para sistemini katmak olurdu. Çünkü iyi oyuncular, iyi skorlar alırlar. Ancak parası yoksa hiç bir şey yapamazlar. Para her şeyi mükemmel hale getirebilir.
MK: Oyunun konsol satışlarından memnun musunuz?
BJ: Tabi ki bir yapımcı olarak oyunumun daha fazla satmasını isterim. Eğer satmıyorsa mutlu olamam, ancak BC şimdilik iyi satıyor. Daha iyisini beklerim.
MK: Oyun için DLC (ekstra içerik) paketleri çıkaracak mısınız?
BJ: Bu konuda herhangi bir planımız yok.
MK: Birçok oyunun filmlerini gördük. Bionic Commando için de bu geçerli mi? Böyle bir teklif aldınız mı?
BJ: Spencer (oyunun ana karakteri), güçlü çizgi roman kahramanlarına çok benziyor. Aslında olsa iyi olur, bu bizim için bir onurdur. Ancak böyle bir şey henüz söz konusu değil.
MK: Bionic Commando hayranlarının en çok merak ettiği soru: “Bionic Commando serisi bitti mi?”
BJ: Böyle bir kahramanın yok olacağını sanmıyorum. Bu yüzden tekrar oyun arenasına dönebilmesi için, umuyorum ki Bionic Commando'nun yeni versiyonları olacaktır.
Yorumlar (6)
Oyun berbat değil güzel ama şu oyuna para sistemi ekleme olayını tam anlamadım :S ne yani para sistemi ekleme nasıl olacaktıki ?
Oyun idare eder diyebiliriz.Fakat oyunun belki de en kötü yanı "save" olayı..O kadar uğraş öldür adamları gel zıplayamadığın için radyasyondan öl,tekrar o kadar adamı baştan öldür bidaha gel oraya..Böyle bir saçmalık olamaz bence.Oyunun puanını düşüren en önemli etkenlerden biri budur bence..
Başları gerçekten sıkıcı ama kolun yeni yetenekleri ortaya çıktıkca çok zevkli bir hal almaya başlıyo. iki gündür kalkamadım başından. herkese tavsiye ederim
Bence o kadar berbat değil. Biraz oynama sürenizi uzun tutmakta fayda var [:)]
Merlinin ne kadar kaliteli bir site olduğunun kanıtlarından biri daha . . .
Vay anasını ne zeki adamlarmış bunlar meğer binlerce kişinin düşünemediğini düşünmüşler.Ha görünmez duvara takılmışım ha radrasyondan ölmüşüm ne yazar? Oyun çizgisel,sıkıcı bi yapıdaysa kabul edecen arkadaş.