Konami olumsuz eleştirilere rağmen büyüme sürecini sürdürdüyor

Furkan Güler 31.07.2018 - 13:33
Son çeyrekte firmanın gelirleri yükseldi.

Konami, geçtiğimiz hafta düzenlediği yatırımcılara yönelik toplantısının detaylarını basınla paylaştı. Konami'nin belirttiğine göre firma, geçtiğimiz yıla göre son finansal yılında tam olarak yüzde 4.9 büyüme yaşadı. Yetkililer, PES 2018'in myClub modundan oldukça iyi gelir ettiklerine dair açıklamalarda bulunmuş. Ayrıca Japon oyuncuların yakından ilgilendiği Jikkyou Powerful Pro Baseball 2018'in de Konami'ye iyi gelir getirdiği verilen bilgiler arasında bulunuyor. Gelirlerinin büyük bir bölümünün Japonya'dan geldiğini açıklayan Konami, görünüşe göre globalde aldığı olumsuz eleştirilere rağmen büyümesini sürdürüyor.

Konami video oyunlardan ne kadar kazanıyor?

Tüm bunların yanında Çinli oyuncuların tutkunu olduğu Winning Eleven Card Collection'ın da Konami'nin kasalarını dolduruyor. Yavaş yavaş AAA pazarından çekilen ve şu sıralar sadece PES serisiyle oyuncuların karşısına çıkan Konami içim, asıl gelir kaynağını mobil pazardan almaya başlamış diyebiliriz.

Bakalım firma Castlevania ve Silent Hill gibi milyonların tutkunu olduğu serileri piyasaya sürecek mi? Metal Gear Survive'da aradığını bulamayan Konami'nin, ilerleyen dönemlerde eski Metal Gear oyunlarını yeni nesil konsollara uyarlayacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2018 18:07
ben ne kadar seriyi sevmesem de bazı aklı kıt insanlar bu adamlar yeni mgs oyunu yaptığında bile gidip alacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konami negatif etkilere rağmen büyüme sürecini devam ettiriyor
İlginizi Çekebilir