Konami'den MGSV'in 51. görevi için açıklama geldi

Hürcan Köse 1.09.2016 - 09:57
Tatmin olduk mu? Tabii ki de hayır.
Bu sitede daha önce de Metal Gear Solid V'e bir hayal kırıklığı olduğunu söylediğimden ötürü defalarca taşlandım. Ancak yine söylüyorum; Metal Gear Solid V, hikayeye derinden bağlılığı olan oyuncular için büyük bir hayal kırıklığıydı. Elbette bu sadece benim düşüncem ancak uluslararası forumların büyük bir çoğunluğunda da düşüncenin aynı yönde olması bu düşünceyi biraz daha gerçekçi kılıyor. Her neyse, konumuz bu değil.

Eğer siz de The Phantom Pain'in sonunda "yok artık ya burada bitiremezler abi, daha fragmanlarda gördüğümüz şeyler olmadı, hikayede bir sürü açık var, burada bitiremezler!" dediyseniz benim gibi günlerinizi Reddit'te harcayıp yeni bölüm için üretilen teori sayfalarında günlerinizi yemişsinizdir. O günlerde Konami'nin sadece Collector's Edition sahiplerine gösterdiği "tamamlanmamış" bir 51. görev ortaya çıkmıştı. Spoiler vermeyeceğim ancak bu görevi izlediyseniz içinde ne kadar büyük bir hikayenin yattığını da biliyorsunuzdur.  Bilmiyorsanız ve merak ediyorsanız hemen açıp Mission 51'i izleyebilirsiniz.

Twitter'daki resmi Konami hesabı olan metalgear_en dün bir kullanıcı ile yaptığı sohbet sonucunda 51. görevin tamamlanmadığını ve bir son ifade etmediğini söyledi. Söylediğine göre 51. görev kayıp bir son değil, 1987'de çıkan Metal Gear oyununun öncesini anlatan kısa bir video. Kullanıcı bunun üzerine açık hikaye noktalarının nerede olduğunu sorunca metalgear_en de kalan hikaye noktalarının Metal Gear'dan sonra çıkan oyunlarda bulunabileceğini söyledi. Ayrıca 51. görevle tekrar etkileşime girip giremeyeceğimiz sorulduğunda da böyle bir planları olmadığını açıkladı.

Yani kıssadan hisse, 51. görevi çok da şeyapmayın diyor Konami ve bizi yine sinir ediyor. Konuşmanın tamamını aşağıdan görebilirsiniz.

Konami'den MGSV'in 51. görevi için açıklama geldi
Konami'den MGSV'in 51. görevi için açıklama geldi
Konami'den MGSV'in 51. görevi için açıklama geldi
Konami'den MGSV'in 51. görevi için açıklama geldi
Konami'den MGSV'in 51. görevi için açıklama geldi
Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 21:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2016 17:07
Konami,Cypher'dan daha kötü
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2016 03:08
Hahaha :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.09.2016 10:56
Kutunun içine saklandım ve düşman beni görmüyor, oyuna gel. Saçma sapan japon senaryoları cabası.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2016 16:56
yarım çıktı zaten MGSV çekip gitsin konami gözüm görmesin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2016 12:43
Konami altın madeninin üzerinde oturuyor, müthiş hype oluşturacak malzemeleri var, ama adamların kafa bin paçinko. Kojima sağolsun batıda müthiş altyapı kurdu mgs sayesinde, mürit toplatacak kadar. Ama Kojima gitti, vizyon gitti. Pes'le de sıvarlar.
MK Okuru
MK Okuru 2.09.2016 10:42
01.09.2016 19:38
Ne alaka anlamadım. Burada Konamiden bahsediyoruz, Kojimanın ne kadar iddalı geldiği bariz zaten.
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2016 19:38
Death Stranding geliyor gümbür gümbür. İngilizcen varsa reddit sayfasına gir Gri Dünya yazısını oku. Bizzat ben yazdım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2016 16:48
Çoğu oyundan hem oynanış,hem de hikayesi daha iyi olan MGS V için hayal kırıklığı demek ve ben defalarca söyledim,yazdım, kimse inanmadı demek kendi ego tatmin etmektir,diğer MGS'lere oranla sadece "hikaye" bazından düşüktü,oynanış ve diğer oyunlara göre çok iyiydi,Witcher 3 olmasa GOTY olacaktı...

----------------------------

Rica etsem haberi birkaç kez daha okur musun sevgili okur :)

Hürcan.
mescut
mescut 2.09.2016 03:04
Yorumi ben yapmıştım, hesaba girmemiştim... Benim anlatmak istediğim bir eleştirmen bile ben yaptım, ben söyledim diyerek giriyorsa, bu egodur, ek olarak sadece bir oyuna hayal kırıklığı deyip aynı dönem çıkan daha kötü oyunları gözden kaçırmak, bir nevi taraf tutmaktır, ben takıldığım tek kısım eskinin hikayelerini övüp, gerçekten "kısa" bir hikayeyi iyi anlatan bir oyuna yapılan bu eleştiriler yüzünden yapımcılar hâlâ aptal yapay zekalı, bugla dolu, 30 FPS'i bile tuttaramayan oyunlar çıkarmasına yardım etmekten öteye götürmüyor, Falout 4 gibi bug tarlası, hatalar oyunu olan bir oyuna yapılmayan ağır eleştirilerin, bu oyuna sürekli hayal kırıklığı denmesi, bu sitenin yazar ve editörlerini bizde de bir nevi hayal kırıklığı oluşturuyor...
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2016 22:09
derin frekans bana bu sitede hesap açıp yorum yazmak ve anonim olarak yorum yazmak arasındaki farkı mantıklı bir şekilde açıklar mısın
DerinFrekans
DerinFrekans 1.09.2016 20:48
Bana Reddit'te veya herhangi bir platformda taşlanmayan bir yapıt var mı söyler misin Hürcan? birazdan mgsv hater trollüde damlar 250 mk okuru yorumuyla buraya zaten. İnsanlar zaten eski oyunlara göre mükemmel bir hikayesi vardı demiyor ama verdiğin paranın hakkını veren oynanışı yüksek bir oyun.

Dark Knight Rises'ı mesela Dark Knight tan sonra hiç beğenmedim benim için tatminkar değildi ama filme kalkıp hey imdb de, reddit'te youtube'da birçok kişi hayalkırıklığı diyor bakın ben haklıyım diyebilir miyim? hayır çünkü film olarak iyi...

Hayalkırıklığı kişiseldir, dünya da bir kısmı çıkarılmış birçok oyun var, hatta yarısı tamamlanıp iptal edilip baştan yapılan oyunlar var. Herşey tembellik ve tamamlanmamış oyun olarak mı etiketlenmeli? belki beğenmedi adamlar? kalkıp dlc olarak sunabilirlerdi o kısım için Kojima'ya da ihtiyaçları yok, iyi de para kazanırlardı.

Kısacası senin mgsv'i beğenip beğenmemeni, veya insanların kötü veya iyi bulmasını tartışmıyoruz. Bir editör olarak bir haberin altında sürekli hayalkırıklığı olarak dayatman hoş değil. Hele hele oyuna hikayeden bağlı oyuncular böyle düşünüyor demem vs vs...

Ben beğenmeyenler yok demiyorum ve yok saymıyorum ama sende beğenenlerin çok olduğunu yok sayamazsın. Hayalkırıklığı No Man's Sky'dır... Diablo 3'ün çıkış halidir ne bileyim Dead Rising 3'tür... Kojima'nın hikaye anlatmaya çalışmadığı ama oynanışa boğduğu bir oyunda az hikaye var diye MGSV HAYALKIRIKLIĞI BAKIN BUNLARDA BÖYLE DİYOR demek... neyse...



-------------------------------

Bu konu hakkında böyle bir yorum görmek gözlerimi yaşarttı DerinFrekans. Çok teşekkür ederim. Okurların bir argüman sunmadan direkt olarak bana saldırması çok can sıkıcı bir hal almaya başladı. Senin bu yorumunu görmek beni çok mutlu etti. Hep yanlış anlaşılmışım onu anladım bugün. The Phantom Pain'i ben çok seviyorum. Gerçekten en sevdiğim oyunlardan birisi. Rahat rahat söyleyebilirim bunu. Witcher 3 olmasaydı GOTY ödüllerini de hakkıyla toplardı, buna da eminim. Ben oyuna hep hikayesi yüzünden hayal kırıklığı diyorum. Bu her ne kadar subjektif gibi gözükse de aslında oldukça objektif bir yorum. Kimse bunu kabul etmek veya bunu benimsemek zorunda değil. Öyle de olmasın, tek bir düşünceye sadık kalırsak tartışmamızın ne anlamı kalır! The Phantom Pain biz Metal Gear severlerin kursağında kalmış bir hevestir. Hayal kırıklığı derken bahsettiğim şey tam olarak bu. Kötü demiyorum, beklediğimiz oyun bu değildi diyorum. Düşünsene bu oyunun eksik tüm karakterleri sunduğunu ve Boss'a yaraşır müthiş bir son ile seriyi sonlandırdığını? Yahu sence de harika olmaz mıydı? Zaten inanılmaz iyi olan bir oyun kat kat daha iyi olmaz mıydı?

Bu güzel ve seviyeli yorumun için sana çok teşekkür ediyorum DerinFrekans.
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2016 19:37
Ben ilk Phantom Pain'i aldım, sonra Witcher'ı bir bölüm oynayıp bıraktım Phantom Pain'e geri döndüm. Bana oynanışı ve grafiğiyle her bakımdan daha çok hitap etti.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konami'den MGSV'in 51. görevi için açıklama geldi
İlginizi Çekebilir