Konami'nin CEO'su, Hideo Kojima'dan nefret ediyormuş!

Çağlar Avcıl 30.04.2015 - 09:06
Firmaya yakın bir ismin açıklamaları gündeme bomba gibi düştü!
Dün, Super Bunnyhop adlı bir YouTube kullanıcısı tarafından ortaya atılan bir söylenti ortalığı karıştırdı. 100.000 takipçisi olan bu YouTube kullanıcısı, Konami'den bir çalışanla iletişime geçmiş. Kendisinin verdiği bilgiler kesin olmasa da, anlattıkları Kojima'nın yaşadığı acıklı duruma ışık tutuyor.

Konami'deki yeniden yapılandırma sürecinde şirket ilgi odağını yüksek bütçeli oyunlardan daha ucuz bütçeli olan mobil oyunlarına kaydırmaya yöneltmiş. Konami sadece Japonya'daki oyun devlerinden biri değil, aynı zamanda sağlık kulüpleri, spor salonları ve diğer ticari mülkleri de mevcut. Son finansal raporları mobil oyunlarının getirilerinin çok fazla olmasa da konsol oyunlarından gelen cirolarını aştığı yönündeymiş.

Konami'nin CEO'su, Hideo Kojima'dan nefret ediyormuş!
Kagemaza Kozuki, Konami'nin CEO'su kısacası oyunlar haricinde başka birçok konuya da yatırım yapmakta ve belirttiğine göre konsol oyunculuğu artık eskisi kadar kazanç sağlamamaktaymış. Kaynağın belirttiğine göre ayrıca, Kozuki ve Konami arasında gelgitler süregelmiş. Hatta Kozuki Kojima'dan nefret ediyor ve özellikle şirket tarafından ona tutulan tutum bunun en büyük nedenlerinden biriymiş.

Şimdi Unit 8 olarak bilinen ve 100'lerce çalışandan oluşan Kojima Productions ekibi de işini kaybetmenin eşiğindeymiş. Gelen bilgilere göre ayrıca Kojima'nın Konami'yi dava edebileceği yönünde ancak bitirmesi gereken bir oyun var ve şirket de bunun farkındaymış. Kojima ise şimdilik Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'i bitirmeye odaklanmış durumda.

Konami'nin CEO'su, Hideo Kojima'dan nefret ediyormuş!
Başka bir söylenti ise Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’i bitirmeye çalışan Kojima Productions ekibinin şirket tarafından çok da iyi muamele görmediği yönünde. Hatta daha da abartıp düzenli elektrik kesintileri, güvenlik kapılarının çalışmaması ve çalışanların çalışma alanlarının değiştirilmesi gibi zorlamalar da mevzu bahismiş. Sadece Kojima için değil, stüdyoda çalışan birçok kişi için durum tam anlamıyla cehenneme dönüşmüş.

Bir daha hatırlatmak gerekir ki bunlar söylenti ve onaylanmış haberler değil. Tabii her şeye rağmen 1 Eylül'de Metal Gear Solid V: The Phantom Pain bizlerle beraber olacak.
Yorumlar 35
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konami'nin CEO'su, Hideo Kojima'dan nefret ediyormuş!
İlginizi Çekebilir