Konsollar elektrik faturasına nasıl yansıyor?

Özgür Yıldız 18.05.2014 - 14:26
İşte yeni neslin cebe etkisi.
Yeni nesil konsollar güçleriyle hem oyun kalitesi, hem de kullanım kolaylığı açısından büyük yararlar sağlıyor olabilirler. Peki bu güçleri, elektrik faturalarına nasıl yansıyor?

Kar amacıy gütmeyen bir uluslararası çevre örgütü, oyun konsollarının ABD'de ne kadar enerji kullandığıyla ilgili bir rapor yayımladı. Raporun sonuçlarına göre Nintendo'nun oyun konsolu Wii U, PS4 veya Xbox One'dan daha az enerji harcıyor. Ayrıca PS4 ve Xbox One, bir önceki nesildeki PS3 ve Xbox 360'a göre iki kat daha fazla enerji harcıyor.

Konsollar elektrik faturasına nasıl yansıyor?
Kullanım sırasında en fazla enerji harcayan konsol ise Xbox One. Konsol aynı zamanda bekleme modunda bu birinciliği kaptırmıyor.

Raporda aynı zamanda konsol sahiplerinin bu bekleme modundayken elektriğin %40'ı kadarını konsollarının harcadığı da belirtiliyor. Bu da yaklaşık 400 milyon dolar'lık bir faturaya denk geliyor. Eğer 110 milyon önceki nesil konsola sahip olan kişi bu konsolları yenileriyle değiştirecek olsa, toplam harcanan enerjinin ABD'deki dördüncü büyük şehir Houston'ı aydınlatmaya yetecek olduğu da belirtiliyor.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 19:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konsollar elektrik faturasına nasıl yansıyor?
İlginizi Çekebilir