Koronavirüs, Plague Inc satışlarını arttırmaya devam ediyor

Berat Darıcı 17.02.2020 - 10:40
Plague Inc, koronavirus sayesinde Çin'de tüm ilgiyi üzerine toplamış durumda. Gerçek zamanlı strateji oyununda insanlığın sonunu getirmeye çalışıyorsunuz.

Dünya üzerindeki tüm insan yaşamına son vermeye çalıştığımız Plague Inc, koronavirus sayesinde yeniden gündeme geldi. BBC'ye göre geçen hafta Çin'in en çok satan uygulaması oldu. Gerçek zamanlı strateji oyunu mobil için Android, IOS ve Windows Phone platformlarında bulunmakta.

İngiltere merkezli bağımsız oyun stüdyosu Ndemic Creations tarafından geliştirilen ve yayınlanan oyunda pek çok hastalık çeşidi var. Bakteriler, parazitler, virüsler, mantarlar bunlardan sadece birkaçı. Dünyayı hangi tür hastalık ile temizlemek istiyorsanız onu seçiyorsunuz. Ardından seçtiğimiz ülkede hastalık 1 kişiden başlayarak yayılmaya başlıyor. Virüsü geliştirebiliyor, hızlı mutasyon olmasını sağlayarak ilaç geliştirilmesini zorlaştırıyorsunuz. Hangi yollar ile yayılabileceğini belirleyip çeşitli geliştirmeler yapıyorsunuz. Virüsün yayılması için hava, su, kuşlar, böcekler, büyükbaş hayvanlar gibi birçok seçenek bulunuyor. Virüsü yaydıkça kazandığınız DNA puanları sayesinde geliştirmeler yapıyorsunuz.

Plague Inc satışları koronavirus sayesinde hızlandı

Plague Inc pek çok ödüle aday olmuştu


Sekiz yıl önce önce piyasaya sürülen oyun 2012 yılında IGN tarafından yılın strateji oyunu ödülünü almıştı. Oyunun yapımcısı  Ndemic Creations, koronavirüs salgını ile ilgili birçok soru almış. Firma ise insanları Dünya Sağlık Örgütü'nün web sitesine yönlendirmiş.

Plague Inc kurucusu James Vaughan oyunun amacının iyi olmadığının farkında. Gerçek dünya ile sanal dünyanın birbirine karıştırılmaması gerektiğini düşünüyor.

Görünüşe göre insanlar korkularını yenmek ya da virüs salgınını basite indirgemek için oyunu bir araç olarak kullanıyorlar. Steam ve konsollarda da ulaşabileceğiniz oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

120 milyondan fazla indirilen Plague Inc, yeni bir güncelleme ile oyun içerisinde koronavirus ile alakalı yenilikler getirmeyecek gibi gözüküyor. İnsanlığın sonunu getirdiğimiz oyun bir süre daha gündemde kalacaktır. Umarız bu salgın en kısa sürede son bulur ve oyunda, en azından böylesi tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken bir konu ile tekrar gündeme gelmez.

Geçtiğimiz yıllarda Ebola virisü ile savaş için yardım toplayan ve çeşitli kuruşlara bağışlayan  Ndemic Creations'ın koronavirus için de böyle bir adım atıp atmayacağı bilinmiyor. 800.000 oyuncunun destek verdiği bu kampanya 76,000 dolarlık yardım fonu toplamıştı. Oyunların da bu gibi konularda ne kadar önemli olduğunu tekrardan görmüştük. Daha önce bu tür hareketler farklı oyun yapımcıları tarafında da yapılmıştı.

Playstation 5'in tasarımı sızmış olabilir

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2020 16:17
Çinliler gerçek dünyada virüsle mücadele edip kazanamıyor, sanal dünyada kazanarak kendilerini tatmin ediyorlar! Katarsis!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2020 08:24
Krizi fırsata çevirmek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 21:23
Ben bu oyunu epeydir oynuyorum (2013'den beri sanırım) bu kadar zaman kendi halinde gidiyordu, insanları öldüren bir virüs yüzünden satışların artması aşırı sinirimi bozdu. Dünyada uzun süredir sıkıntı yaratan onlarca virüs, bakteri var. Bu virüsü mü bekliyordunuz?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 18:35
Korona çıkınca bende indirdim yalan yok ????
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 20:37
Aynen bende virüs ortaya çıkınca indirdim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Koronavirüs, Plague Inc satışlarını arttırmaya devam ediyor
İlginizi Çekebilir