"Korsan oyunlar, orijinal oyunlarını satışlarını etkilemiyor."

Furkan Güler 23.09.2017 - 16:14
Avrupa Komisyonu, korsan oyunların satışları etkilediğine dair bir kanıt bulamadı.

Avrupa Birliği politikalarını tasarlayan Avrupa Komisyonu, video oyun dünyasını ilgilendiren şaşırtıcı bilgiler verdi. Tam olarak 304 sayfalık bir rapor yayınlayan komisyon, korsan oyun satışlarının orijinal oyun satışlarına etki etmediğini belirtiyor. Yayınlanan raporda korsan oyunların yanında korsan müzik ve kitap gibi materyallerin de değerlendirildiğini belirtelim. Söylenenlere göre korsan kullanım, sadece son çıkan filmlerin gişe başarısını etkiliyor. Diğer bir yandan korsan kullanımın fiyatlara herhangi bir etkisinin de olmadığı söylendi. Avrupa Komisyonu'na göre insanlar, sahip olmak istediklerini ürünün parasını korsan kullanımı göz ardı ederek verebiliyor.

Avrupa Komisyonu ilginç bir rapor yayınladı.

Komisyon, korsan kullanımı, eğer içerik korsan bir şekilde internete yayılmasaydı, zaten içerik üreticisi o insandan para kazanmayacaktı şeklinde tanımlıyor. Bir bakıma Avrupa Komisyonu'nu bu konuda haklı bulabiliriz. Araştırmanın Türkiye üzerindeki etkisini bilmiyoruz, yani bu araştırmanın sadece Avrupa Birliği'ne bağlı olan ülkeleri içerdiğini belirtelim. Lüks tüketim bakımından alım gücü oldukça fazla olan Avrupa ülkelerine karşın Türkiye'nin durumunu şahsen merak ediyorum. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 17:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
durates
durates 23.09.2017 21:08
Bence bir oranda doğru. Bir insan kaç tane oyun oynayabilir ki belli bir zamanda. Ancak çocuk genç işsiz vs olmalısın. Onun da zaten çok parası yoktur. Korsan olmasa da almayacak zaten. Öte yandan parası olan adamın da zamanı yoktur genelde ve zaten alacağı da tek tüktür, onu da parayla alır zaten. Ha hiç korsan olmasa oyun satışı bir miktar artması beklenebilir. Bununla birlikte korsanın reklam etkisiyle de o açık kapanıyor olabilir. Sonuç olarak çok fazla bir değişiklik olmaz gibi. Ama gönül ister ki hiç korsan olmasın, her oyunun deneme sürümü olsun, kampanyalar bol olsun, her şey düzgün olsun, gençlere vb. ek imkanlar sunulsun!
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2017 21:30
Yorumunu çok haklı buluyorum. Ben mesel öğrenci olduğum zaman korsan indirip oynardım. Ama artık yoğun bir şekilde çalışıyorum yeri geliyo Uyku uyuyamıyorum. Oyunları orjinel alıyorum onları bile bitrmeye zamanın olmuyor.Bütün gelişmiş Ülkelerdede durum böyledir bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2017 15:46
Aslında doğru korsan indirdiğimiz bir oyunu filmi beğendiğimizde ne yapıyoruz arşivimizde olsun diye satın alıyoruz.. Zaten korsanlar bunu oyunu yüklediğimizdede belirtiyor oyunu beğenirseniz satın alın diye eğer hak ediyorsa satın alıyorum ben sizi bilmem ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2017 03:30
Bazı arkadaşların dediğine katılmıyorum.Steam da çok oyunu olan rozetlerini fulleyen sırf bunun için emek veren ciddi anlamda para harcayan bir kitle var belki TR de bu kitle pek yoktur ama dünya geneline bakarsak bu adamların hepsi işsiz güçsüz insanlar mı?!?! olaylara at gözlüğüyle bakmayıngençler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2017 02:17
adamsın fakirleride anlayın oyuna zenginler mani versin bizde 5 ay bekleyek sonra oynarız sıkınyı yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.09.2017 00:26
pes 2018 orjinal demo indirdim kasıyor laptopda pc çok güçlü ama sadece bu oyun kasıyor yani konami değil korsanı hiç oynamamayı hak ediyor düşünsene oyuncuyu adam yerine koymayan firmaya 200 tl verip orjinal almayı ne kadar yersiz bir davranış olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
İlginizi Çekebilir