Krafton ilk çeyrekte 405,7 milyon dolar rekor hasılat raporladı

Ersin Kılıç 17.05.2022 - 10:43
PUBG markası dışında birçok önemli oyunu bünyesinde barındıran Krafton, 2022 ilk çeyrek raporunda rekor bir gelir elde edildiğini açıkladı.

Krafton firması her ne kadar bünyesinde oldukça farklı önemli oyunları barındırsa da firmanın PUBG ve PUBG MOBILE gibi yapımlar ile büyük gelir elde ettiğini biliyoruz. Anlaşılan oyunların başarısı firmanın büyümesine de paralel olarak etki ediyor. Çükü Krafton ilk çeyrek raporlarına baktığımızda firmanın rekor gelir açıklaması yaptığını görüyoruz. Açıklanan rakamlar ve detaylar şu şekilde;

Krafton ilk çeyrekte rekor gelir elde etti

KRAFTON, Kore Uluslararası Finansal Raporlama Standardı'na (K-IFRS) uygun olarak konsolide mali tablolara göre üç aylık 405,7 milyon ABD Doları hasılat bildirdi. Çeyrekten çeyreğe %17,8 ve yıldan yıla %13,5 artan üç aylık hasılat KRAFTON için rekor bir seviyeye ulaştı. 1. çeyrek 2022 kazanç ayrıntılarını aşağıda görebilirsiniz:

Krafton ilk çeyrekte 405,7 milyon dolar rekor hasılat raporladı

BİRİNCİ ÇEYREK 2022 KAZANÇ DETAYLARININ ÖZETİ

  • Hasılat: 405,7 milyon ABD Doları (Çeyrekten çeyreğe %17,8 ve yıldan yıla %13,5)
  • Faaliyet Karı: 241,9 milyon ABD Doları (Çeyrekten çeyreğe +%628 ve yıldan yıla +%37)
  • Net Kar: 190,2 milyon ABD Doları 

Çeyrekten çeyreğe ve yıldan yıla faaliyet karındaki artış, azalan işletme maliyetlerinden (Ör. pazarlama maliyetleri) ve 2021'de stok tazminatından kaynaklanan tek seferlik maliyetlerin kaldırılmasından kaynaklandı.

ÇEYREKLİK BÜYÜMEYE KATKI EDEN FAKTÖRLER

2022 yılının ilk çeyreğinde PUBG IP’si her platformda dengeli bir büyüme gösterdi. PUBG: BATTLEGROUNDS'un Ocak 2022'de oynaması ücretsiz modele (F2P) geçişinin ardından çok sayıda eski kullanıcı oyuna geri döndüğünden, aylık ortalama aktif kullanıcı sayısı (MAU) 2021'in 4. çeyreğine kıyasla neredeyse üç katına çıktı. Ödeme yapan kullanıcı sayısı iki katından fazla bir sayıya ulaştı dolayısıyla üç aylık satışların artmasında önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Sonuç olarak, PUBG: BATTLEGROUNDS PC satışları bir önceki yıla göre %61 artışla 82,3 milyon ABD Dolarına ulaştı. PUBG: BATTLEGROUNDS konsol satışları çeyrekten çeyreğe %124 ve yıldan yıla %274 arttı.

PUBG: MOBILE, 2022'nin ilk çeyreğinde %30, önceki çeyrekte %30 ve yıllık %5 artışla 307,1 milyon ABD Doları gelir kaydetti. Bu artışlar, çeşitli oyun içi IP iş birlikleri ve dinamik canlı destek sistemleri kaynaklıydı.

Uluslararası pazarlar (Güney Kore dışında), KRAFTON'un 2022 ilk çeyrek gelirinin %95'ini oluşturdu. Şirket ülkenin IT ve medya ekosistemlerine stratejik olarak yatırım yaparak Hindistan'daki yerel oyun endüstrisinin gelişimine katkıda bulundu. Buna bağlı olarak, BATTLEGROUNDS MOBILE INDIA, pazar payı ve satışlarında artış trendini sürdürdü.

KRAFTON, bu yıl kod adı “Project M” ve The Callisto Protocol gibi yeni başlıklar yayınlamaya hazırlanıyor. KRAFTON'un 2021'de satın aldığı Subnautica serisinin yaratıcıları Unknown Worlds, bu yıl erken erişim için planlanan “Project M” kod adlı yeni bir oyun geliştiriyor. “Project M” bilim kurgu dünyasında geçen, tamamen eşsiz bir sıra tabanlı strateji oyunudur. Striking Distance Studios tarafından geliştirilen orijinal bir hayatta kalma korku oyunu olan The Callisto Protocol de 2022 yılında piyasaya sürülecek. Ayrıca, şirket içi proje kuluçka ekipleri derin öğrenme tabanlı oyunlar geliştiriyor ve Steam'de herkese açık testler yapıyor.

Ayrıca şirket, Web 3.0 işini güçlendirmek ve NAVER Z ile ortak girişim kurmak üzerine çalışıyor. Kendini NFT araştırmasına adamış ve oyun Ar-Ge deneyimine sahip üyelerden oluşan bir ekip, oyunları geliştirmek ve meta veriyi uygulamak için kullanılabilecek bir Sandbox düzenleme aracı tasarlıyor. Ekip, 2023'ün ilk çeyreğinde bir alfa testi yapmayı hedefliyor. Bu nedenle KRAFTON, Create to Earn (C2E) ekosistemini oluşturmak için geniş kapsamlı çaba göstermeyi planlıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 05:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Krafton ilk çeyrekte 405,7 milyon dolar rekor hasılat raporladı
İlginizi Çekebilir