Kripto para borsasında yarım milyar dolarlık vurgun gerçekleşti

Furkan Güler 29.01.2018 - 13:57
İnternet tarihinin en büyük hırsızlığı gerçekleşti.

Kripto para borsası günden güne büyümeye devam ediyor. Devletlerin yaptırımları sonucunda az da olsa düşüşe geçen kripto para birimleri geride bıraktığımız gün kriz geçirdi. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coincheck'in elinde bulundurduğu ve piyasa değeri 534 milyon dolar olan NEM isimli kripto para biriminin şifrelenmiş kodları çalındı. BBC'nin yaptığı habere göre Coincheck'in sistemleri bilgisayar korsanları tarafından aşıldı ve 534 milyon dolarlık kripto parayı kendi hesaplarına aktardılar. Yapılan saldırıdan sonra Coincheck yöneticileri Bitcoin hariç tüm para birimlerinin işlemlerini dondurdu. Çalınan Coincheck birimlerinin ise çevrimdışı olarak güvenli bir şekilde tutulduğu soğuk cüzdanlarda değil, çevrimiçi borsanın bir parçası halinde sıcak cüzdanlarda tutulduğu söylendi.

Kripto para birimlerinin başı dertte

Eğer hırsızlık resmi olarak doğrulanırsa, bu şimdiye kadar gerçekleşmiş en büyük kripto para hırsızlığı olarak tarihe geçecek. Tokyo merkezli şirket ise site yüzünden parasını kaybeden kullanıcıların maddi hasarlarını telafi edeceğini duyurdu. Coincheck Başkanı Koichiro Wada, teknik yetersizliklerden dolayı bu saldırının gerçekleştiğini açıkladı. Son olarak bu hırsızlıktan sonra kripto para birimi borsası yüzde 10'luk bir düşüş yaşadı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.01.2018 16:28
Ya hani kripto paralar günümüzdeki bankalardan daha güvenliydi, çalınması imkansızdı ? Kaç aydır televizyonlarda, konferanslarda çıkıp bağırıyorlar kripto paralar çalınamaz diye.
MK Okuru
MK Okuru 31.01.2018 00:49
Kripto parasını borsada oynayanlar tehlike altında.Adamlar saldırıyı coincheck yapmış bireylere değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.01.2018 12:19
Hikâye bunlar sistemi çökertmek için tezgâh. Zamanında herşey altınla alınır satılırdı. Sonra kağıt parayı çıkarıp herkesi dolara mahkum ettiler. Şimdide kripto parayla tüm ekonomileri çökertecekler. Tarihe bakın anlarsınız tabi kafa varsa. Bu mecralar da herşeyi toz pembe gösterirler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kripto para borsasında yarım milyar dolarlık vurgun!
İlginizi Çekebilir