Bakan Numan Kurtulmuş, BTC hakkında bazı önemli şeyler söyledi

Onur Güner 5.12.2017 - 22:48
BTC için çalışmalar çoktan başlamış bile!

Kriptoplu sanal para birimleri artık günümüzün vaz geçilmezlerinden en önemlileri. Zira büyük oranda kâr edenleri sık sık duyduğumuz bu kulvar için haliyle ülkeler de harekete geçmiş ve geleceğin para birimi olarak gösterilen sanal paralara yatırım yapmaya başlamışlardı. Ancak Diyanet'ten gelen Bitcoin açıklaması açıkçası ben dahil bazı kişileri korkutmuş ve acaba ülkemiz gelişen bu çağa ayak uyduramayacak mı soruları sormamıza sebep olmuştu. Ancak içimizi rahatlatan açıklama bizzat hükümetten geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bitcoin hakkında açıklamalar yaptı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, sonunda herkesin merak ettiği konuya açıklık getirdi. Bakan Kurtulmuş'a göre şu anda Merkez Bankası ve İstanbul Borsası'nın Bitcoin hakkındaki yakından takip etme çalışmaları çoktan başlamış. Dünya genelinde bazı ülkelerin bu para birimlerine çok değer verdiğini ve kurtarıcı olarak gördüklerini söyleyen Bakan, bazı ülkelerin ise şeytanlaştırdığını belirtti. Ancak şu an için tarafsız olacağız ki Numan Kurtulmuş, bu ülkelerin de BTC'ye olan yaklaşımlarının çok yakından takip edildiğini söyledi. Henüz resmi olarak ülkemizin BTC'ye tavrının net olmadığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı, BTC'ye karşı oluşan önyargıların hala giderilmediğini belirtti. Yani anladığımız kadarıyla şu an için ülkemiz kriptolu para birimlerine karşı tutumsuz. Lakin çoktan çalışmalara başlanmış.

Şayet dünya genelinde iyi itibar kazanırsa biz de buna hazır olacağız ve direkt olarak hem sanal para birimlerini kabul edeceğiz hem de yatırım yapacak altyapıya sahip olacağız. Bu gerçekten çok iyi bir haber. Bakalım dünyanın BTC'ye karşı oluşan önyargıları kalkacak mı bekleyip göreceğiz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 16:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2017 17:23
bazı ülkeler şeytanlaştırıyor ne demek ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2017 10:12
Bundanda vergi alırlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2017 09:57
Bitcoinden vergi alabileceklerini düşünüyorlar herhalde sazanlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2017 09:56
Biri der: Eyyyy Bticoin. Sen kimsin ya? Diğeri de der: Öyle çok şey yapmamak lazım. (Tamamdıııır:)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.12.2017 08:05
Geleceğin bir başka kapitalist sistemi olacağı kesin.Başkada bir cacık yok.Paranın köpekleri zaten yolunu buldu bile.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bitcoin hakkında açıklamalar yaptı
İlginizi Çekebilir