Last of Us Dizisi Oyuncusuna Tehdit

Tunay Şahin 6.02.2024 - 10:50
The Last of Us Part II'nin Abby karakterini canlandıran Laura Bailey'e ve yeni doğan oğluna yönelik ölüm tehditleri, oyun dünyasındaki fanatizmin karanlık yüzünü gözler önüne seriyor.

Naughty Dog'un "Grounded II: Making the Last of Us Part II" belgeselinde ortaya çıkan yürek burkan gerçeklerden biri, The Last of Us Part II'nin karakteri Abby'yi canlandıran Laura Bailey'e ve yeni doğan oğluna yönelik ölüm tehditleri oldu. Bu durum, oyun sektöründe fanatizmin ulaştığı endişe verici boyutları gözler önüne serdi.

Abby Karakterini Canlandıran Laura Bailey'e Ölüm Tehditleri

Laura Bailey, belgeselde anlattığına göre, kendisine ve yeni doğan çocuğuna "gerçek sert ölüm tehditleri" aldığını ifade etti. Bu tehditler, oyunun bir karakterini canlandırmasının ardından ortaya çıktı ve Bailey için oldukça zorlayıcı bir dönem oldu. "İnternete her girdiğimde gördüğüm tek şey ölüm tehditleri ve şiddet tehditleriydi," diyerek yaşadığı deneyimi anlattı. Bu korkutucu durum, kolluk kuvvetlerinin IP takibi yaparak tehditlerin kaynağını belirlemesiyle daha da ciddi bir hal aldı.

Abby Karakterini Canlandıran Laura Bailey'e Ölüm Tehditleri

Oyun Dünyasında Şiddet ve Taciz Problemi

Bu olay, video oyunu kültüründe zaman zaman karşılaşılan şiddet ve taciz problemini gözler önüne seriyor. Bir oyuncunun, karakteri nedeniyle gerçek hayatta bu derecede tehdit alması, sektördeki bazı karanlık gerçekleri ortaya koyuyor. Bailey, "Tüm bunlar olurken doğan oğlumu tehdit ediyorlardı ve evet, çok zordu. Ama, bilirsiniz, her şeyden öte, bu bana mesafeli durmayı öğretti," diyerek yaşadıklarını paylaştı.

The Last of Us'un Geleceği ve Fan Tepkileri

Bu tehditler, Kaitlyn Dever'in HBO'nun The Last of Us uyarlamasının ikinci sezonunda Abby karakterini canlandıracağının duyurulmasıyla bir kez daha gündeme geldi. Naughty Dog ve oyunun hayranları, bu tür fanatik tepkilerin tekrarlanmamasını umuyor. Oyun dünyasının bu tür negatif davranışlarla nasıl başa çıkacağı, sektörün sağlıklı bir topluluk kültürü oluşturabilmesi açısından kritik önem taşıyor.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 18:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2024 19:32
Abby karakterine çok büyük haksızlık yapılıyor. Joel nasıl Ellie’yi kurtarmak için yapması gerekeni yaptı. Abby’de babasının intikamını almak için yapmasını gerekeni yaptı. Tlou part 2 Pc’ye çıkınca Pc oyuncuları bu Tlou 2 başyapıttın hakkını vereceklerdir. Ps’cilerin yapamadığı saygıyı verecekler.
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2024 01:03
Hiç spoiler yemedim çok azcık oynanış izledim çimenler falan efsane görünüyor. Abby karakterini bilmiyorum bu yüzden yorumum yok. Pc oyuncusu olarak kesinlikle hakkını veririm gerçekten güzelse ki gördüklerimi beğendim. Eğer gelirse oynadıktan sonra sana bir selam vereceğim buradan :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2024 23:01
Mükemmel dediğiniz batı medeniyeti. Kendi ürettikleri boş işlerin esiri oldular işte. Sonunda da çocuklu bir anneyi tehdit edebilecek, yerlerde gezen bir seviye. Yazık, çok acınası.
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2024 16:11
sen kendinde olanları görmüyorsun herhâlde. Batı medeniyeti dediğinde göçmenler yüzünden bu hale geldi. bu tarz suçları işleyenlerin yüzde 80'ni kendisi yada 1 nesil öncesi göçmüş kişiler. bizde de durum aynı olacak çok uzak değiliz
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2024 12:54
AHAHAHAHAHA ORta doğu medeniyetinde ASLA tehdit görmezsin zaten dimi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2024 11:00
Cok sacma ve boş bunun bizzat yüz modeli YouTubeta kanali var oyun oynuyor kizin binlerce.takipcisi seveni var fani mani var ona degil ses artistine yapmak komik..bunu yapan adamlar cok ciddiye alinmaz muhtemelen 13 yasinda falandir
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2024 22:20
Hem yüz modelini tehditler gelmiş hemde seslendiren kişiye de tehditler gelmiş. Fanboyların ne yapacağı belli olmaz. Çok üzücü bir durum.
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2024 16:52
13 yaşındakilere silah satmıyordur. 13 yaşındakilere silah satanlar teksas eyalet yasalarına göre en büyük cezayı alır. Çünkü teksas yaşadı, 13 yaşında silah alanlar 14 yaşında çete kurup masumlara ve devlete zarar veriyordu. Wanted posterlerindeki daha bıyığı terlememiş çocukları hatırlıyorlardır.
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2024 15:39
Amerika'da 13 yaşında olanların da silaha erişimi olabileceği için korkmakta ve tedbirili olmakta haklılar bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2024 17:06
Abby'yi seviyorum, hikayesi oyunda bana daha çok geçti en azından Ellie'den sevimli.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Last of Us Dizisi Oyuncusuna Tehdit
İlginizi Çekebilir