Last of Us Part 2 reklamındaki müzik izin alınmadan kullanılmış

Ersin Kılıç 4.06.2020 - 16:55
Çıkışına gün saydığımız The Last of Us Part 2 televizyon reklamında kullanılan şarkının izin alınmadan bu fragmanda kullanıldığı ortaya çıktı.

Şu sıralar oyun dünyasının gözü kulağı The Last of Us Part 2 oyununa çevrilmiş durumda. Çıkışı için gün saymaya devam ettiğimiz oyun ile ilgili bugün oldukça ilginç bir haber ortaya çıktı. Yapımın son videosunda kullanılan parçanın sahibinden izin alınmadan kullanıldığı iddia ediliyor.

The Last of Us Part 2 reklamındaki müzik izin alınmadan kullanılmış

Dün akşam saatlerinde The Last of Us Part 2 için bir televizyon reklamı yayınlandı. CGI sahnelerden oluşan bu reklamın önce kısa bir versiyonunu, daha sonrasında ise uzatılmış bir kısmını görmüştük. Videoda Elli'nin kaçış mücadelesi ve oyunun atmosferi gözler önüne seriliyordu. Bu televizyon reklamını bu kadar etkili kılan unsurlardan birisi de şüphesiz kullanılan müzikti. İşte bu fragmandaki kullanılan parçanın izninin alınmadığı ortaya çıktı.

Fragmanda kullanılan parçanın orjinali aslında oldukça eski. New Order grubu tarafından 1987 yılında seslendirilen True Faith isimli bu parçanın coverlanmış bir sürümü fragmanda kullanılmış. Üstelik Lotte Kestner tarafından yaklaşık 10 yıl önce coverlanan bu sürümde hem şarkı sözleri değiştirilmiş hem de parça daha akustik bir tını ile seslendirilmiş. İşte The Last of Us Part 2'de de sözleri değiştirilen bu cover versiyonun kullanıldığını duyuyoruz. 

Fragmanda kendi coverladığı parçayı fark eden Lotte Kestner, doğal olarak hem oyunun yönetmenine hem de Naughty Dog'a sitemkar bir mesaj gönermiş. kendi twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Kestner şu ifadelere yer vermiş. "Hey Neil Druckman ve Naughty Dog, Last of Us 2'nin son iki fragmanında kullandığınız True Faith uyarlamasının (Cover) 10 yıl önce seslendirdiğim benim versiyonumun olduğunun farkında mısınız? Kullandığınız coverda orijinal şarkıda yer almayan ve benim yazdığım kısımlar bulunuyor. Kalbim kırıldı"

Tabi ortaya çıkan bu haberden sonra Neil Druckman ya da yapım ekibinden bir açıklama gelecek mi merak konusu. Yeri gelmişken orijinal şarkıya buradan, Lotte Kestner cover sürümüne ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Cover sürümde özellikle 3:30 sonrası dikkat çekiyor. Bu durum hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 20:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2020 00:34
bunu yapacak kadar mı zor durumdasın sony ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Flipflop
Flipflop 6.06.2020 15:33
3 ay ertelemek için yeterli bir gerekçe bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.06.2020 08:21
Sony şimdide hırsızlığa balamış bravo. (İzinsiz kullanım hırsızlıktır). Bu kadarda aç gözlülük olmaz be sony
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2020 12:06
kolundaki nazar boncuğu ellienin kız arkadaşının arap veya türk olduğuu düşündürüyor. zaten etnik bir tipi var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2020 12:04
şarkı tarz olarak mad world e de çok benziyor. donnie darko daki cover versiyona ama. 80 lerdeki orjinal haline değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Last of Us Part 2 reklamındaki müzik izin alınmadan kullanılmış
İlginizi Çekebilir