League of Legends 2020 Dünya Şampiyonu belli oldu

Özgür Deveci 31.10.2020 - 17:17
DAMWON Gaming ile Suning’i karşı karşıya getiren 2020 Dünya Şampiyonası Finali'nde kupayı kazanan takım belli oldu.

DAMWON Gaming ile Suning’i karşı karşıya getiren 2020 Dünya Şampiyonası Finali'nde kupayı kazanan takım belli oldu. Final heyecanı Çin'in Şanghay kentinde Kore ve Çin takımlarını karşı karşıya getirdi. Çin temsilcisi Suning için ev sahibi izleyiciler büyük umutlar besliyordu. Favorinin tam olarak belli olmadığı müsabakada Suning'in sürprize imza atabileceğine dair bir inanç vardı. Ne var ki Kore temsilcisi DAMWON Gaming seride sürprize izin vermedi. 3-1’lik bir skorla 2020 Dünya Şampiyonu olmayı başardı. Böylelikle 3 yıl aradan sonra Kore bölgesi yeniden en iyinin kim olduğunu gösterdi. Seyir zevki oldukça yüksek geçen karşılaşmalar sonucunda finalin en değerli oyuncusu Canyon (OPPO MVP Ödülü) seçildi.

League of Legends 2020 Dünya Şampiyonu belli oldu

League of Legends 2020 Dünya Şampiyonu DAMWON Gaming oldu

DAMWON Gaming ve Suning arasında gerçekleşen 2020 Dünya Şampiyonası Finali, espor dünyasında bu yılın merakla beklenen karşılaşmalarından biriydi. DAMWON Gaming turnuvaya lider ekip olarak katılırken, Suning ise sezon aşamasını dördüncü tamamlayarak Dünya Şampiyonası'na katılmıştı. Her iki takımın da taraftarları büyük beklentiler içindeydi. Fakat LCK Yaz Mevsimi Şampiyonu DAMWON Gaming, rakibini 3-1 yenilgiye uğratarak League of Legends 2020 Dünya Şampiyonu olma başarısını gösterdi.

League of Legends dünyasında Kore ve Çin bölgeleri uzun süredir rekabet ediyor. Kore bölgesi temsilcileri 2013 ve 2017 yılları arasında Dünya Şampiyonası’nı domine etmiş ve üst üste 5 şampiyonluk yaşamıştı. 2018 ve 2019 yıllarında ise ibre Çin temsilcilerinin lehine döndü ve son iki şampiyonayı Çin takımları kazandı. Bugün oynanan DAMWON Gaming - Suning finalinden sonra Kore ekibi en iyi bölge tartışmalarına noktayı koydu.

Maçların tekrarını LoLespor’un NimoTV, YouTube ve Twitch kanallarına ek olarak LoL Esports adresinden de izleyebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 09:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
League of Legends 2020 Dünya Şampiyonu belli oldu
İlginizi Çekebilir