League of Legends Sezon Ortası (MSI) Turnuvası iptal edildi

Ersin Kılıç 24.04.2020 - 10:01
Riot Games'in düzenlemiş olduğu en büyük turnuvalardan biri olan MSI, yani sezon ortası turnuvası iptal edildi. Peki elemeler nasıl olacak?

Riot Games yaptığı açıklama ile birlikte League of Legends için sezon ortası, yani MSI turnuvasının iptal edildiğini açıkladı. Covid-19 sebebiyle iptal edilen turnuva ile ilgili yapılan bu açıklama dışında izlenecek yol haritası ve dünya şampiyonasına seçilecek takımlarla ilgili duyrular da yapıldı. Firmadan gelen açıklama ve bilgiler şu şekilde;

League of Legends Sezon ortası (MSI) Turnuvası iptal edildi

Dünyanın dört bir yanındaki espor severleri bir araya getiren etkinlik, ilk aşamada Mayıs ayından Temmuz ayına ertelenmişti. Sağlık otoritelerinden yerel hükümetlere, bölgesel liglerden seyahat uzmanlarına kadar konuyu kapsamlı bir şekilde ele alan Riot Games, tüm uzmanların görüşleri doğrultusunda 2020 MSI etkinliğini iptal etme kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Riot Games Küresel Espor Lideri John Needham: “Bildiğiniz üzere COVID-19 tüm dünyada sıra dışı sorunlara yol açtı. Uluslararası seyahat kısıtlamaları ve yerel/bölgesel/ulusal talimatlar her gün değişiyor ve neredeyse tüm değerlendirmeler salgının yaz boyunca da büyük sosyal toplanmaları önemli ölçüde etkileyeceğine işaret ediyor. Şirket dışı risk danışmanlarının modellemelerine bakarsak, COVID-19'un dünya çapındaki yayılması/etkisi veya krize karşı önlem olarak getirilen seyahat kısıtlamaları ve toplanma yasaklamaları MSI'ın mevcut tarihine (3-19 Temmuz) kadar varlığını sürdürecek gibi görünüyor. Bu modeli ve sağlık otoritelerinin, yerel hükümetlerin, bölgesel lig ve takımların, seyahat uzmanlarının ve diğer hissedarların görüşlerini de göz önünde bulundurarak 2020 yılında MSI'ı iptal etme kararı verdik. Böyle bir kararın oyuncular, takımlar, ekipler, partnerler, medya ve taraftarların sağlığı için gerekli olduğunu düşünüyoruz.”

League of Legends Sezon Ortası (MSI) Turnuvası iptal edildi

“Bu zorlu süreçte 12 bölgesel ligimiz de yenilikçi yöntemlerden faydalanarak çalışmaya devam ediyor. Oyunumuz ve esporumuz günlük olarak milyonlarca oyuncuya ve taraftara önemli bir eğlence kaynağı oldu ve öyle olmaya da devam edecek. Riot'taki tüm ekipler bir arada çalışarak alternatif etkinlikler ve aktiviteler düzenlemek için bazı değerlendirmeler yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu konuda yeni planlarımızı paylaşmayı umuyoruz” dedi.

MSI iptali Dünya Şampiyonasını nasıl etkileyecek?

MSI iptaliyle birlikte akıllara gelen en büyük sorulardan biri, iptalin Dünya Şampiyonasına etkileri oldu. Riot Games, MSI'ın iptal olması ve LMS ile LST'nin bu yılki birleşimini göz önünde tutarak katarak Dünya Şampiyonası'na her bölgeden kaç takım katılacağıyla ilgili yeni adımlar attı. Son iki yılda gerçekleşen uluslararası turnuvalarda birinci ve ikinci sırada oldukları için, hem LPL (Çin) hem de LEC (Avrupa) liglerinden dörder takım Dünya Şampiyonası'na katılacak.

Ayrıca Dünya Şampiyonası'na tek bir katılım hakkı olan ligler arasında uluslararası turnuvalarda en iyi performansa sahip olduğu için, VCS'e (Vietnam) ikinci bir hak verilecek. VCS, önceki Sezon Ortası Turnuvalarında gösterdiği performanstan ötürü son iki yıldır bu ek katılım hakkını kazanıyor.

2020 Dünya Şampiyonası'nda bölgesel takım dağılımları şu şekilde olacak:

LPL (Çin), LEC (Avrupa): Dörder takım
LCK (Kore), LCS (Kuzey Amerika): Üçer takım
PCS (Güneydoğu Asya), VCS (Vietnam): İkişer takım
CBLOL (Brezilya), ŞL (Türkiye), LJL (Japonya), LLA (Latin Amerika), OPL (Okyanusya), LCL (Bağımsız Devletler Topluluğu): Birer takım

Riot Games, etkinlik yaklaştıkça tüm katılımcıların havuz yerleştirmeleri de dahil olmak üzere, Dünya Şampiyonası hakkında daha fazla bilgiyi paylaşmaya devam edecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 13:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
League of Legends Sezon Ortası (MSI) Turnuvası iptal edildi
İlginizi Çekebilir