League Of Legends Sistem Gereksinimleri: Fps Arttırma - 2023

Berkcan Aktürk 31.05.2023 - 12:24
Bu yazımızda "League Of Legends sistem gereksinimleri neler?", "Macbook’ta LoL oynanır mı?" ve birçok oyuncunun merak ettiği, "Fps Arttırma nasıl yapılır?" sorularını yanıtlayacağız.

Günlük ortalama 12 milyon oyuncunun oynadığı ve şüphesiz oyun dünyasının en sevilen oyunlarından olan League Of Legends, yeni yama ve yeniliklerle ismini 14 yıl geçse de korumaya devam ediyor. Bu yazımızda League Of Legends sistem gereksinimleri neler? Macbook'ta LoL oynanır mı? ve birçok oyuncunun merak ettiği, Fps Arttırma nasıl yapılır? bunları anlatacağız.

Riot Games tarafından 2009'da piyasaya sürülen League Of Legends, yıllar geçmesine rağmen popülerliğini korumaya devam ediyor. Aynı zamanda büyük organizasyonlara ve büyük e-spor turnuvalarının yapılmasına önayak olan League Of Legends, hala milyonlar tarafından hem oynanıp, hem de keyifle izlenmeye devam ediyor.

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler?

Riot Games tarafından yapılan açıklamaya göre; League Of Legends ve Teamfight Tactics oynamak için, 64-bit işletim sistemine sahip olmanız gerekiyor. Riot Games artık bu iki oyunda 32-bit işletim sistemi desteğine son veriyor.

Bakacak olursak, League Of Legends oynamak için bilgisayarınızın çok iyi olması gerekmiyor. Düşük sistem gereksinimlerine sahip olan League Of Legends, bilgisayarınız çok iyi olmasa da, keyif alarak oynayabileceğiniz grafiklere sahip.

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler?

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler?

İlginizi çekebilir: En İyi Mobil Korku Oyunları 2023

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7/8/10/11(64-bit)
  • İşlemci: Intel: Core i3-530 ya da AMD: A6-3650
  • Ekran Kartı: Nvidia: GeForce 9600GT veya AMD: HD 6570
  • RAM: 2GB
  • Depolama Alanı: 16 GB Kullanılabilir alan

Oyunun minimum sistem gereksinimlerine bakacak olursak; eski sistemlerde dahi rahatça oynanabileceğini görmekteyiz. Lakin, oyunun yenilenen grafikleri, yeni yama ve güncellemeler ile takılma problemleri yaşayabilirsiniz. Bu tür problemleri yaşamamak adına, oyundan daha fazla keyif almak için, sisteminizi yükseltebilirsiniz. Aksi takdirde, monitörün içinden geçen bir kolunuz olsun istemeyiz.

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10/11
  • İşlemci: Intel: Intel: Core i5-3300 ya da AMD: Ryzen 3 1200
  • Ekran Kartı: Nvidia: GeForce 560 veya AMD: Radeon HD 6950
  • RAM: 4 GB
  • Depolama Alanı: 16 GB Kullanılabilir alan

Mac Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: MacOS 10.12
  • İşlemci: Intel: Core i5-750
  • Ekran Kartı: AMD: HD 6570 veya Intel: Intel HD 4600 Entegre
  • RAM: 2 GB
  • Depolama Alanı: 12 GB Kullanılabilir alan

Mac Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: MacOS 11(Şu anda MacOS 12 ve 13 sürümleri desteklenmiyor)
  • İşlemci: Intel: Intel: Core i5-3300
  • Ekran Kartı: AMD: Radeon HD 6950 ya da Intel: Intel UHD 630
  • RAM: 4 GB
  • Depolama Alanı: 16 GB Kullanılabilir alan

Evet, oyunu daha rahat ve keyifle oynayabilmek için, sisteminizin az da olsa yüksek olması iyi olacaktır. MOBA oyunlarda genellikle sistem çok yorulmasa da, ilerleyen güncellemeler ve oyuna galecek olan değişiklikler, daha yüksek sistemler isteyebilir.

Macbook'ta LoL Oynanır mı?

Macbook'ta LoL Oynanır mı?

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler? Macbook'ta LoL Oynanır mı?

Öncelikle, sorumuzun cevabına gelecek olursak; evet macbook'ta LoL oynayabilirsiniz. Fakat, bunu bir basketbol maçını, futbol sahasında oynamaya benzetebilirsiniz. Alacağınız performans, masaüstü bilgisayarlarda alacağınız gibi olmamakla birlikte, daha fazla ısınacağı için takılma veya başka problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Genellikle, 60-80 FPS arası alacağınız League Of Legends'da, bu değer değişiklik gösterebilir. Eğer uzun bir süre oynayacaksanız, bir soğutucu almanızı öneririz. Böylelikle cihazınızın ısınmasını biraz daha geciktirebilir, oyun deneyiminizi arttırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: CS:GO rütbeler ve rankları

LoL Fps Arttırma Nasıl Yapılır?

FPS, oyun dünyasında çok sık duyduğumuz ve aslında oyuncuların çok da bilgi sahibi olmadığı konulardan bir tanesi. Aslında FPS, birbirinden farklı iki şeyin kısaltması olarak geçiyor. Biri, FPS oyunlar olarak bildiğimiz First Person Shooter(Birinci Şahıs Oyuncu) olarak geçmektedir.

Evet, başlığımızın da konusu olan Frame Per Second(Saniye Başına Düşen Kare Sayısı), oyunlardaki en önemli unsurlardan bir tanesi. Eğer yüksek FPS değerine sahipseniz, oyunları hem daha akıcı, hem de daha canlı görüntü alarak oynayabilirsiniz.

Oyun İçi Ayarlar Nasıl Olmalı?

Öncelikle, amacınız yüksek FPS ve akıcı bir oyun oynamaksa, aşağıda görmüş olduğunuz oyun içi ayarları yapabilirsiniz. Lakin, iyi bir sisteminiz varsa ayarları çok da düşürmenizi önermeyiz. Çünkü, sisteminiz oyunu rahatça yüksek ayarlarda oynatabilecekken, sizin ayarları düşüğe almanız sisteminizin kendi performansını verememesine yol açabilir. Eğer eski ve az FPS alan bir sisteminiz varsa, bu ayarları yaparak FPS değerinizi yükseltirken, oyununuzu daha akıcı yapabilirsiniz.

Oyun İçi Ayarlar Nasıl Olmalı?

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler? Oyun İçi Ayarlar Nasıl Olmalı?

Ekran Kartı Sürümünüze Göz atın

Grafik kartınızın her daim güncel olması büyük bir önem taşıyor. Neden mi? çünkü, eski ve yeni sürüme kıyasla daha hatalı olan ekran kartı sürümünüz, gün geçtikçe size büyük oranda FPS ve performans kayıpları yaşatabilir. Bu tür sorunları yaşamamak için, ekran kartınızı güncel tutmanız sizin yararınıza olacaktır.

NVIDIA Ayarları

Ekran kartınız NVIDIA ise, sisteminize nasıl daha fazla FPS ve performans arttırması yapabileceğinizi anlatacağız.

NVIDIA Ayarları - 1

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler? NVIDIA Ayarları

Öncelikle, Görüntü ayarlarını performansa almakla balayalım.

  • Nvidia denetim masasını açın.
  • Sol üstte gördüğünüz, Görüntü ayarlarını Önayarla yap'a tıklayın.
  • Benim tercihlerimi kullan seçeneğini seçip, imleci performansa çekin.

NVIDIA Ayarları - 2

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler? NVIDIA Ayarları

Evet, ilk bölümü tamamladıysanız diğer aşamaya geçebiliriz.

  • Sol üstten, 3D ayarların yönetilmesi kısmına tıklayın.
  • Kullanmak istediğim 3D ayarları kısmından, görsellere bakarak aynı şekilde düzenleyin.

NVIDIA Ayarları - 3

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler? NVIDIA Ayarları

NVIDIA Ayarları - 4

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler? NVIDIA Ayarları

İşlemi tamamladıktan sonra; tekrardan, Görüntü ayarlarını önayarla yap kısmına gelin ve başta göstermiş olduğumuz, performans ayarını aynı şekilde yapın.

Arkada çalışan programları kapatın

Sisteminiz oyuna odaklanmışken, arkada çalışan gereksiz programları kapatarak, sisteminizin iş yükünü hafifletebilirsiniz. Bu sayede, hem sisteminizin oyuna daha fazla önem vermesini, hem de daha fazla FPS almasını sağlayabilirsiniz.

Windows Ayarları

Windows Ayarları

League Of Legends Sistem Gereksinimleri neler? Windows Ayarları

Grafik kartı değişikliklerimizi yaptığımıza göre, artık windows'da birkaç değişiklik yapabiliriz.

  • windows arama çubuğuna "Güç Planı Seçin" yazın, ve tıklayın.
  • Ardından gelen sekmede, Yüksek performans'ı işaretleyin.

Gelişmiş Sistem Ayarları

Gelişmiş sistem özelliklerini ayarlamak, size görsel efektler, işlemci ve bellek kullanımında katkı sağlayacak ayarlardandır.

  • Windows arama çubuğuna, Gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle yazın.
  • Gelen sekmede, performans kısmına gelin ve ayarlar'a tıklayın.
  • Son olarak En iyi performans için ayarla kutucuğunu seçin ve uygulayın.

Sıkça Sorulan Sorular

LoL hangi işletim sistemlerinde çalışır?

Dünyanın sevilen oyunlarından olan LoL, Windows 7, Windows 8, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde çalışabilmektedir.

32 bit ile LoL oynanır mı?

Riot Games'in, 4 Nisan 2023 tarihinde yaptığı açıklamaya göre; artık League Of Legends, 32-bit işletim sistemlerinde çalışmayacak.

LoL ne kadar RAM kullanır?

LoL oynamak için, en az 2 GB RAM'e ihtiyacınız olacak. Ancak siz, RAM kapasitenizi yüksek tutarak oluşacak sorunları bir nebze olsun giderebilirsiniz.

LoL için ekran kartı kaç olmalı?

League Of Legends oynamak için, ekran kartınız minimum Nvidia: GeForce 9600GT veya AMD: HD 6570 olmalı. Lakin, önerilen ayarlarda minimum'a göre daha iyi deneyim yaşamak için, GeForce 560 veya Radeon HD 6950 bandındaki ekran kartlarını tercih edebilirsiniz.

2 GB RAM ile LoL Oynanır mı?

Evet, oynayabilirsiniz. Ama içeriğin başından beri dediğimiz gibi: düşük grafiklerle, keyif alamayacağınız bir oyun deneyimi kuvvetle muhtemel. Daha iyi bir deneyim için, bellek kapasitenizi yükseltebilirsiniz.

2 GB RAM LoL'de Kaç Fps verir?

Oyunun en düşük ayarlarında oynarsanız, tahmini ve ortalama olarak 30-40 FPS ve üzeri alabilirsiniz. Bu değer sisteminizdeki diğer parçalar ile orantılı olarak artabilir de, azalabilir de.

LoL DirectX Kaç istiyor?

Evet, şimdi gelelim GPU'nuzun hangi sürüm ile oynanabileceğine. League Of Legends oynamak için, GPU sürümünüzün en az DirectX v9.0c veya daha üst bir sürüm desteği olması gerekiyor.

League Of Legends Nasıl İndirilir?

Öncelikle, oyunun resmi web sitesine girdiğimizde, karşımızda bulunan "windows veya mac için indir" seçeneklerinden hangisi sisteminize uyuyorsa onu indirebilirsiniz. Evet, bu bataklığa düştüğünüze göre, artık sizi de psikolojik olarak bir çöküş dönemi bekliyor olabilir.

Ayrıca bakınız: Valorant sistem gereksinimleri, FPS artırma

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 11:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
League Of Legends sistem gereksinimleri
İlginizi Çekebilir