1/3

LEGO Batman 3: Beyond Gotham

Cem Süer 30.11.2014 - 15:15
Tüm evren birleşse bir Batman etmiyor.
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360, 3DS, PS Vita, Wii U
LEGO Batman 3: Beyond Gotham
  • Yapımcı - Yayıncı Telltale Games - Warner Bros. Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aile oyunu,Aksiyon,Macera
Merlin Puanı 78
Artılar 150 adet DC karakterini yönetebilme. Kendine has senaryo. Conan O'Brien gibi konuk oyuncular. Gelişmiş grafikler. Batman'in uzay zırhının oynanışa kattıkları. Komik ve eğlenceli oynanış.
Eksiler 2005'ten beri düzelmeyen oynanış bug'ları. Open World beklediğiniz kadar geniş değil. Film karakterlerini oynamak için ekstradan Season Pass'e para vermek.
LEGO oyunlarının hala çocuklara göre olduğunu düşünüyorsanız, bu seriyi hiç denemediniz demektir. 2005 yılında Star Wars ile LEGO arasında iki tarafın da çıkarına bir anlaşma yapıldı. LEGO, ünlü film serisiyle ilgili ürünlerinin satışını artırmak istiyordu, Star Wars da yeni nesil çocuklara ulaşmayı hedefliyordu. O zamanlar daha Star Wars serisinin son filmi olan Revenge of the Sith (Sith’in İntikamı) gösterime girmemişti. LEGO: Star Wars oyunu ise o filmin senaryosunu da içeriyordu. Oyun piyasaya çıktıktan sonra satış rakamlarını gören LEGO yetkililerinin gözleri dolar işaretine dönüştü mü bilemeyiz, ama yeni bir sektör oluşturduklarını hızlıca fark ettiler. LEGO: Star Wars, o dönemki hedef kitle çocuk sayısının çok üstünde satışlara imza atmıştı. Bundaki en büyük etmen de sadece çocukların değil, Revenge of the Sith filminde olacakları erkenden görmek isteyen büyüklerin de oyunu satın alması olmuştu.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham
Oyunun yapımcısı  Traveller's Tales ve LEGO yetkilileri oturup yeni bir oyun konsepti geliştirdiler. Çocuklara yönelik basit oynanış ama büyüklerin ilgisini çekecek bol bol ince espriyle LEGO oyunlarını herkese yönelik hale getirdiler. 2005’ten günümüze, Harry Potter, Karayip Korsanları, Batman, Avangers, Yüzüklerin Efendisi, Hobbit (seri daha bitmediği halde), Indiana Jones, gibi bir çok ünlü film LEGO oyunu olarak piyasaya çıktı. İşin komiği, LEGO oyunları eleştirmenlerden 80’den aşağıya puan almayarak hem satış hem de imaj başarısını yükseltmeye devam etti.

LEGO Batman serisinin son oyunu, Beyond Gotham ise yeni nesil grafiklerle yeni bir sayfa açmak istiyor. LEGO Batman 1, Kara Şövalye filmi ve Rocksteady’in Arkham Asylum oyunuyla aynı dönemde çıkmıştı. Batman’in klasik düşmanlarıyla olan savaşını anlatıyordu. Traveller's Tales, diğer LEGO oyunlarındaki başarıyı bu yapımda yakalamayınca işi büyütmeye karar verdi.

LEGO Batman 3: Beyond Gotham
LEGO zihni açar

Yapımcılar, LEGO Batman 2’de önümüzdeki yıllarda sinemada yaşanacak Justice League birleşmesini gerçekleştirdiler. Batman dışında, Superman, Flash, Wonder Woman, Green Lantern gibi onlarca kahraman ve haliyle bir o kadar düşman oyundaki yerini aldı.

Üstelik oyunu açık dünya haritalar üzerine kuruldu. Kısacası, istediğiniz süper kahramanla saatlerce etrafta dolaşıp görev yaparak bile vakit geçirebiliyordunuz. LEGO Batman 2: DC Super Heroes’un seriye kattığı en büyük yenilik ise orijinal senaryo ve seslendirme oldu. Bundan önceki oyunlarda, ciddi bir senaryoyu takip etmiyordunuz. Üstelik karakter konuşamıyor, sadece el hareketleri ve işaret diliyle dertlerini anlatmaya çalışıyorlardı. LEGO Batman 2 ile birlikte, seri daha da geniş kitlelere ulaştı.