TT Games'in yeni oyunu olan, Lego Marvel Super Heroes 2'yi inceledik

Hakan Hervenik 22.11.2017 - 17:45
Marvel'da ne varsa burada.
Platformlar PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, XBox One
Lego Marvel Super Heroes 2
  • Yapımcı - Yayıncı Warner Bros. Entertainment - Warner Bros. Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aile oyunu,Aksiyon,Çocuk,Macera
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 70
10 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%70
Artılar - Karakter sayısı
- Uzun ve eğlenceli hikaye
- Marvel hayranlarına özel sürprizler
Eksiler - Değişmeyen Lego mekanikleri

Lego oyunları, her zaman oyuna çevirdiği serinin en eğlenceli özelliklerini almayı başarmıştı. TT Games'in belkide en iyi özelliklerinden olan bu faktör, benim düşünceme göre Lego oyunlarının hala devam etmesinin sebebi. Lego Marvel Super Heroes 2'de de yine aynı durum söz konusu. Tek farkı ise TT Games bu sefere Marvel evreninden sonuna kadar ne alabiliyorsa almış. Bu kötü bir şey değil tabi ki.

Lego Marvel Super Heroes 2 inceleme

Marvel evreni için yapılan Lego Marvel's Avengers ve Lego Marvel Super Heroes gibi oyunların bir harmanlaması olan Lego Marvel Super Heroes 2, devasa bir kadroya sahip. Gördüğüm zaman "oha!" dediğime eminim. Oyunun başında Guardians of the Galaxy kadrosu ile hem oyunu tanıtma hem de tutorial tarzında bir bölüm var. Burada sevilen ekip ile Nova'yı işgal eden Kang the Conqueror'ın askerleri ile savaşıyor. Burada bana sıradan bir Lego oyunu gibi gelmişti. Ancak, bu bölümden sonra dünyaya, hatta Avengers malikanesine gidiyoruz ve bize devasa karakter kadrosunu gösteriyor.

Ekranın yarısının kaplayan bir listeden bahsediyorum. İlk gördüğümde gerçekten şaşırdım ve hangi karakterler olduğunu merak ettim. Oyunda tam 191 karakter bulunuyor. Tabi ki bu karakterleri oynanabilir hale getirmek için oyunda ilerlemeniz gerekiyor. Adeta Marvel'ın tüm filmlerindeki, oyunlarındaki dizilerindeki ve çizgi filmlerindeki tüm karakterleri içeren bu liste oyunun oynanabilirliğini bir hayli yükseltmekte.

Lego Marvel Super Heroes 2

Oyunun dövüş mekanikleri diğer oyunlarda olduğu gibi basit olmuş. Yanınızda bir kişi daha varsa oyunun herhangi bir bölümünde tek tuş ile oyuna katılabilirler. Özellikle boss dövüşlerinde iki oyuncu ile oynamak çok eğlenceli oluyor. Oyunda bulunan çoğu boss iki karakterin başlattığı senkronize dövüşler olduğu için tek oyuncu ile "oraya git, şuraya bas, karakteri değiştir" biraz can sıkabiliyor. Karaktere özel çözülen puzzlelar da bahsettiğim mekaniğin içine giriyor. Alanın öbür köşesinde bulunan diğer karaktere ulaşmak için üç dört kere karakter değiştirme tuşuna bastıktan sonra, karaktere geçip gerekeni yapabiliyorsunuz. Ama, bu bazen "yeter artık" dedirtebiliyor.

Oyunun karakter animasyonları genel olarak başarılı. Marvel karakterlerinin kendine özel olan özelliklerini iyi bir şekilde oyuna eklemişler. Oyunda karakterlere özel bulmacalar olması bazen oyuncu için zorluk çıkartabilir. "Ben o karakteri takımımda istemiyorum" diyorsanız da, burada bahsettiğim geniş karakter kadrosu gelmekte. Benzer özelliklere sahip olan ve sevdiğiniz karakterlerden birini takımınıza ekleyip bu bulmacaları çözebilirsiniz.

Lego Marvel Super Heroes 2

Oyunu diğer Lego oyunlarından ayıran en büyük özellik bahsettiğim karakter sayısı. Marvel evrenindeki yan karakterlerden bazılarını bile bu kadro arasında görebilirsiniz. Bu kadroya dahil olmayan karakterler Marvel'ın haklarını barındırmadığı X-Men ve Fantastic Four. Onlarda olsaydı oyun hikaye bazında çok daha farklı olabilirdi. Lego Marvel Super Heroes 2'de bulunduğumuz mekanlar, karakterlerde olduğu gibi yine Marvel'ın film, dizi, ve oyunlarından gelmekte. Bu haritalarda yeni markanın diğer karakterleri ile karşılaşabilir, birden çok sürpriz gönderme ile karşılaşabilirsiniz.

Lego Marvel Super Heroes 2'nin hikayesi

Biraz da oyunun hikayesinden bahsedelim. Oyunun başında Nova'ya saldıran Korg the Conquerer, dünyalardan çaldığı kristaller ile gezegenleri bir araya getirebiliyor. Sonrasında ise bu kristalleri birleştirerek kahramanları uzay ve zamanın dışarısında hapsediyor. Marvel'daki evrenlerin çoğunu bir araya getiren Kong, bu dünyaya hükmediyor. Kahramanlar ise bu dünyada bölge bölge savaşmak zorundadır. Bu sayede galaksiyi eski haline getirebilecekler.

Lego Marvel Super Heroes 2

TT Games'in şimdiye kadar yaptığı en uzun hikaye modu olan Lego Marvel Super Heroes 2, hikaye olarak hiç de fena değil. Karakterlerin çeşitliliği de aslında bu evrenlerin birleşmesinden ortaya çıkıyor. Alternatif evrenlerdeki karakterlerin de bir araya geldiği bu hikayede Spider-Man Noir, 2099 Spider-Man gibi alternatif karakterler de bulunuyor. Mekan olarak da alternatif evrenlerden Wakanda, Xandar, Antik Mısır ve Vahşi Batı gibi alanlar bulunmakta.

Hikayede gözüme çarpan en büyük sıkıntı, hikayenin başlarda işleyişi ve içerisine katılan komedi unsurlarının fazla çocukça kaçması. Eski oyunlardaki komedi unsurlarının yanında fazla zayıf kalmış. Tabi ki bu hepsi için geçerli değil. Bazı sahnelerde epey bir gülüyoruz. Bir diğer sıkıntı ise bölümlerde devam etmemiz gereken yerlerde oyunun bize neredeyse hiç bir ipucu vermemesi. Çoğu zaman "Şimdi ne yapıyorduk?" diye alanın içerisinde geziniyoruz. Neyi kıracağız? Hangi karakter ile yapacağız? Oyuncuya bu konuda biraz ipucu verilmesi lazım. Çünkü Lego oyunlarının genel olarak en büyük sorunu bölümlerin hali hazırda fazla obje içermesi ve bu yüzden karışık olması.

Sonuç olarak, Lego Marvel Super Heroes 2 seriyi sevenler için eğlenceli bir oyun. Fazla karakter olması kesinlikle bir artı ve hikaye de beklediğimden daha başarılı. Eğer seriyi seviyorsanız, oynamanızı tavsiye ederim.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.06.2018 16:00
Wolverini en azından koysalardi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2017 22:49
marvel sinemada x menin hakları yok tamam da neden oyunlardada x men olmamaya başladı yine gerizekalı inhumans ekran görüntülerinde var ne bu xmeni medyada yok etme çalışması
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2017 13:41
valla kardeşimle oynarken o bile sıkıldı,hiçbir değişiklik yok,5 sene önce çıkanla bu aynı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2017 12:08
Sevgili Hakan oyunu aynı anda 2 kişi split screen oynayabiliyor mu?Eski bölümü öyleydi

--------------------------

Split screen değil ama aynı ekranda oynayabiliyorsunuz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Lego Marvel Super Heroes 2
İlginizi Çekebilir