1/2

LEGO Marvel Super Heroes

Mert Günhan 23.10.2013 - 18:00
Marvel hayranlarının beklediği oyun sonunda geldi mi?
Platformlar PC, NDS, PlayStation 3, XBox 360, 3DS, PS Vita
LEGO Marvel Super Heroes
  • Yapımcı - Yayıncı TT Games - Warner Bros. Interactive Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Macera,Platform
Merlin Puanı 85
9 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%78
Artılar - 150 adet envai çeşit Marvel karakteri! Karakter yapısında çeşitlilik, eğlenceli göndermeler, Marvel okuyanlar için tam bir cennet!
Eksiler - Kısa oyun süresi, diğer Lego oyunlarından yapı olarak farkının olmaması
Lego oyunlarını anlayamıyorum.  Neden bu kadar fazlalar, neden bu kadar ilgi çekiyorlar, neden bu kadar satıyorlar. Gerçekten anlayamıyorum, bir iki tanesini ben de oynadım, ortada çok keyif aldığım bir şey yoktu, öte yandan Marvel’de sevmem, büyük bir DC hayranıyım, peki ama benim burada ne işim var o zaman?

Marvel evreni, karakterleri daha renkli, daha farklı bir evren, özellikle DC ile kıyaslandığında. Tabii ben LEGO Batman’i de oynamıştım, onu da beğenmemiştim fakat Lego olmasından mütevellitti bu. Lego ile bir sorunum yok fakat video oyunu olarak anlayamıyorum.

Lego oyunlarının esprisi, sanırım benim anlayamadığım ve anlayamayacağım bir espri. Bu sebeple oyuna odaklanalım. LEGO Marvel Super Heroes, Marvel hayranları için tam bir cennet aslında. Bir de bunun yanına Lego seviyorsanız, uzun bir süre başından kalkamayacağınız bir hayranlık tarlasında kendinizi Lego tarımı yaparken bulabilirsiniz.

LEGO Marvel Super Heroes
Lego Marvel Super Heroes bir aksiyon macera oyunu. Bunu söylememin sebebi, LMSH’da 150 adet Marvel karakteriyle oynayabiliyor oluşunuz. Evet, yanlış okumadınız, 15 falan değil, yüz elli adet karakterle oynayabiliyorsunuz ve bunlar sadece görünüş olarak değil, yetenek olarak da farklı karakterler. Ant-Man, Shocker, Sif, Iron Man, Gambit, Beast, Beta Ray Bill mi dersiniz yoksa Winter Soldier, Vulture, Doctor Strange, Drax the Destroyer mı? Hepsi burada ve hepsi oynanabilir. Tabii bunlardan bazıları indirilebilir içerik olarak geliyor orası ayrı.

LMSH, bu karakterlerin kontrolünü hikaye ilerledikçe size sırayla veriyor ve açıkçası bunu yaparken eğlendiriyor. Zaten LEGO oyunu olmasından mütevellit öyle çok ciddi, inanılmaz bir hikaye beklemek doğru olmaz, oyunun birinci amacı eğlendirmek, düşündürmek değil, bunu başarıyorsa, benim için yeterince iyidir.

Her karakterin farklı özelliği var demiştim, bu oyunun mekaniklerine de yansıyor. Bir karakterin yaptığı şeyi diğer karakter yapamayabiliyor doğal olarak, aynı özelliklere sahip karakterler bile (ki Marvel evreninden bahsediyoruz oldukça bol bu tarz karakterler) farklı yapıları gereğince bir diğerinin aşamadığı engelleri aşabiliyor. Örnek vermem gerekirse, Storm ve Thor, elektriği manipüle ederek istasyonlara güç verebiliyorlar fakat yangın söndürme olayını sadece Storm yapabiliyor, Thor ise bu bağlamda kapıları kırabiliyor.  Bu kombinasyon olayı gerçekten eğlenceli ve kendisini tekrar etmiyor, çok ince düşünülmüş.

LEGO Marvel Super Heroes
Genel olarak oyunda ilerleyebilmek için çeşitli bulmacaları çözmeniz gerekiyor. Bunlar çok fazla zor değil, oyunun hızını çok düşürmemek için bilinçli olarak zor yapılmadığını düşünüyorum, sadece doğru karakterlerle doğru şeyleri yapmanız gerekebiliyor, kısaca anlaşılabileceği üzere, oyun tam olarak yetişkinler için tasarlanmamış.

Benim için en büyük hayal kırıklığı ve şikayet edeceğim tek şey, oyunun çok ama çok kısa olması oldu. Evet karakter sayısı fazla fakat ana hikaye modunu 10 saatte bitirebiliyorsunuz. Buna rağmen bu süreyi ekstra karakter açmakla ve New York’u gezmekle uzatmak mümkün. Oyunda gezebileceğiniz SHIELD merkezi gibi mekanlar da bulunmakta, tabii yan görevler de cabası.