Leicester Üniversitesi e-spor için kurs verecek

Furkan Güler 11.07.2017 - 16:30
E-spor analisti olmak ister miydiniz?
Son 5 yıl içerisinde hızla yükselişe geçen e-spor sektörü için yeni bir atılım, İngiltere'nin ünlü Leicester Üniversitesi'nden geldi. Leicester Üniversitesi'nin başlattığı kurs e-spor oyuncusu değil, e-sporin iş tarafında çalışacak bireyler yetiştirecek. Yani kursa bitirdiğiniz takdirde e-spor hakkında uzman bir analist olabileceksiniz. Leicester Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Jeremy Levesley, video oyun dünyasında e-sporun çok geniş kitlelere hitap ettiğini ve bu sektöre yönelik yetkin kişiler yetiştirilmesi gerektiğine inanıyor.

Leicester Üniversitesi e-spor için kurs verecek
En büyük e-spor kuruluşlarından bir tanesi olan ESL ile ortak çalışan Leicester Üniversitesi, e-sporun Avrupa'da İngiltere tabanlı olarak büyümesini istiyor. ESL'in İngiltere müdürü James Dean, en önemli unsurun bu sektörün yetenekli ve gidişatı bilen insanların elinde olması gerektiğine inanıyor. Leicester Üniversitesi'nin başlattığı bu kurs programı sonrasında e-spor uzmanlarının sektöre ne derecede katkı sağlayacağını hep birlikte göreceğiz. Eğer kurs programı hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz üniversitenin sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2017 23:28
boş iş,LOL ve csgonun modası geçtikten sonra esporun bu kadar popüleritesi kalmıycak
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2017 16:10
Korede bi zamanlar starcraft vardı. Şimdi lol ve cs de türkiyede çok popüler. Farkında değilsin belki ama çok farklı oyunların turnuvaları yapılıyor. E sporcu olmak bun kendini adamak doğrumu bence değil. Ama e spor ölmez emin ol. Senelerdir aynı futbolu oynuyoruz. Önemli olandaki rekabet.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Leicester Üniversitesi e-spor için kurs verecek
İlginizi Çekebilir