1/3

Leisure Suit Larry: Reloaded

Murat Halilbeyoğlu 11.07.2013 - 19:20
Ezikliğin çapkın sembolü geri döndü
Platformlar PC
Leisure Suit Larry: Reloaded
  • Yapımcı - Yayıncı nFusion Interactive - Replay Studios
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Bulmaca
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 80
12 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%59
Artılar -Larry Laffer’ın geri dönüşü, komik espiriler ve diyaloglar, oyunun genel görünüş grafiği, sesler, bazen gereksiz zorlasa da genel olarak bulmacalar, kullanışlı sade arayüz, rahat oynanış
Eksiler -Karakterlere yakından baktığımızda tercih edilen tasarım mekanizması sanki fotoğrafla konuşuyormuşsunuz hissi yaratıyor, hikayedeki kopukluk amacınızı tam olarak anlamamanıza neden olabiliyor, para, para, para, tek başına güzel düşülmüş olsa da bu oyunda çok etki yaratmayan gereksiz yenilikler
Larry Laffer ile tanışmam 1996 yılına dayanır. 80’ler gençliği iyi bilir lakin bilmeyenler için söyleyeyim o yıllarda çizgi film grafiklerinde oluşturulan point-click adventure oyunları oldukça revaçtaydı. Broken Sword, Monkey Island, Larry 7 gibi oyunlar efsaneleşmişti. Dolayısı ile Larry efsanesinin Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards oyunu için biraz geç kalmıştım açıkçası. Land of the Lounge Lizards adlı oyunun bir remake'i olan Leisure Suit Larry: Reloaded karşımıza gelişmiş bir haliyle çıksa da acaba bekleneni verebiliyor mu?

Larry Laffer, kısa boylu 40’ına merdiven dayamış, giderek kelleşen, kro tipli, aptal ve kadınlar konusunda bir o kadar beceriksiz ancak olduça da “şanslı” bir... şanslı bir... bir... şahıstır. Evet, evet şahıstır.

Leisure Suit Larry: Reloaded
Kız tavlama konusunda hiç bir yeteneği ve fiziksel bir sebebi olmamasına rağmen yıllarca en seksi bayanların kalbini çalmış ve onlarla olağanüstü geceler geçirmiştir. Peki Larry bütün bu eksi özelliklerine rağmen nasıl bu kadar başarılı olmuştur? İşin sırrı “oyuncu” denen bir elementtedir.

Bu oyuncu sayesinde Larry kendi başına akıl edemeyeceği kurnazlıklar yaparak kızları etkilemiş ve her daim amacına ulaşmıştır. İşte şimdi Larry’nin tekrardan “oyuncu”ya ihtiyacı var. Çünkü o ve libidosu geri döndü.

Hiç değişmemişsin hatta geçmişe dönmüşsün Larry

Larry markalı son iki oyun her ne kadar Larry Laffer yerine yeğeni Larry Lovage hakkında olsa da karakter kadar oyunun grafiksel düzenindeki değişimler de serinin hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Dediğim gibi son iki oyundan öncesinde Larry bizleri çizgi film grafikleri ile karşılamış ardından da üç boyuta geçmişti. İşte bu değişim yeni remake ile birlikte kendini bir nevi geri aldı.

Leisure Suit Larry: Reloaded
Leisure Suit Larry Reloaded (Larry RLD) oyunu da bizlerin karşısına yükseltilmiş HD bir grafik örneği ile çıkıyor. Her ne kadar eski grafik mantığının daha CGI halin ile karşımıza çıkarsa da yine de yeterli duruyor. Karakterimiz Larry’nin tipinde veya kişiliğinde ise hiçbir değişiklik yok. Yine aynı hasta ruhlu, sapık, ezik, libidosu yüksek bir adam.