1/2

Lenovo IdeaPad Z370

Hasan Uğur Nayır 20.01.2012 - 18:29
Şık tasarımıyla dikkat çekiyor
Teknoloji artık hayatımızın önemli bir bölümünü kaplıyor. Akıllı telefonlar, tablet PC’ler, Laptop’lar veya Netbook’lar ile gerek işlerimizi gerekse de hususi meselelerimizi halledebiliyoruz. Özellikle bir yere seyahate giderken yanımızda bu ürünlerden birinin olması, uzaktan da olsa işlerimizi çözmemiz için gerekli oluyor. Lenovo’nun IdeaPad’i Z370 bu çözüm ortaklarından biri.

Şık tasarım

Z370 ilk olarak rengi ve tasarımı ile dikkat çekiyor. Görünüş gayet hoş. Renkli şık tasarımlı görünüm harici dışında bizi asıl ilgilendiren nokta dizüstü bilgisayarın kabuğunun altında neler yattığı. Z370’te 2.1 GHz’de çalışan Intel i3 işlemci, 4 GB DDR3 RAM, 720 GB HDD ve Nvidia Optimus teknolojisini kullanan Intel ekran kartıyla birlikte, Nvidia GeForce 410M bulunuyor. 13 inçlik Z370’te DVD yazıcı yer alıyor; üstünde VGA, HDMI, 2 adet USB, eSATA, kart okuyucu, mikrofon, kulaklık, Network girişleri yer alıyor.

Lenovo IdeaPad Z370
Lenovo Z370, açıkçası günlük işler için biçilmiş kaftan. İnternet’te dolanmak, mail atmak veya almak, yazı yazmak, film izlemek, müzik dinlemek için performansta gayet başarılı. Özellikle klavyesinin rahat olduğunu belirtmem gerekiyor. Kullanıcıların çoğunun dikkat ettiği yönlerden biri klavyedir, hatta bazı şikayetlerin ana kaynağı olarak bile gösterenler var. Ancak Lenovo’nun modeli bu durumu aza indiriyor. Enter ve yön tuşlarının büyük olarak kullanılması hoşuma gitti. Tuşların tepkisi ise son derece iyi. Bilgisayarın kullanımını böylece keyifli hale getiriyor.