Lenovo Legion Y740 İnceleme

Merlinin Kazanı 24.02.2020 - 17:12
Legion Y740 RTX ekran kartı ve güçlü işlemcisi ile dikkat çekiyor

Son yıllarda oyunculara yönelik Legion markası adı altında çözümler sunan Lenovo, yeni modeli Legion Y740, yada tam adı ile Y740-17IRHg modeli ile inceleme masamıza konuk oldu. Agresif tasarımı, güçlü donanımı ve malzeme kalitesi ile dikkatimizi çeken Y740, performansı ile de beğenimizi kazandı. Özellikle kasa yapısı ve bağlantı giriş ve çıkışlarının yoğunlukla bilgisayarın arka kısmında bulunması ile farklı bir deneyim sunan Y740, genel anlamda beğenimizi kazanmayı başardı.

Lenovo Legion Y740 İnceleme

Öncelikle tasarımsal anlamda Y740, agresif görünümünü sadelikle birleştirebilmiş. Laptop'ın genel yapısı bir oyuncu bilgisayarı olduğunu belli ederken, abartıya kaçmayan detayları hoş bir görünüm yapısına bürünmesine neden olmuş. Genel anlamda bu sade agresif yapı, Y740'ın kozmetik olarak beğenimizi kazanmasına yol açtı. Laptop'ın tasarımsal açıdan tek eksisi, ekran çevresindeki çerçevelerin fazla kalın olması. Günümüzde modern oyuncu laptop'ları ekran çerçevelerini mümkün olduğunca inceltirken, Legion Y740 bu modanın gerisinde kalmış. Ancak klavye düzeni, oldukça hoş. Yalnızca Numlock tuşunun yerleşim yeri biraz garip kaçmış, alışana kadar birazcık zorlanmak mümkün.

Lenovo Legion Y740 İnceleme

Tabii ki bir oyuncu bilgisayarı aldığımızda en önemli nokta bilgisayarın içerisindeki donanım olmalı. Lenovo Y740, bu açıdan beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilecek kadar güçlü. İşlemci tarafında Intel'in 9. nesil Core i7 9750H modeli ile gelen bilgisayar toplamda 6 fiziksel çekirdeğe ve 12 izleğe sahip. Her çekirdeği 2.6 GHz hızında çalışan bilgisayar, ihtiyaç durumda çekirdek frekans hızlarını 4.5 GHz gibi bir dizüstü bilgisayar için oldukça başarılı seviyelere yükseltebiliyor. İşlemcinin 12 MB boyutundaki ön belleği de fazlasıyla yardımcı oluyor.

PC'miz RAM tarafında da hayli iddialı. 2 x 16 GB'lık 2666 MHz hızında çalışan DDR4 RAM ile gelen Y740, sadece günümüz için değil, gelecek için de mantıklı bir yatırım olarak öne çıkıyor. Keza yeni nesil ile birlikte 16 GB minimum RAM gereksinimi olarak öne çıkacakken, 32 GB doğru bir tercih olacaktır.

Lenovo Legion Y740 İnceleme

Konu bir oyuncu bilgisayarı olduğunda en önemli etken tabii ki GPU. Ekran kartı tarafında Lenovo Legion Y740, Nvidia'nın RTX serisinden RTX 2070 ile geliyor. Ancak Max-Q sürümü olduğu için klasik RTX 2070'den bir tık daha aşağıda performans sergiliyor. Ancak yaptığımız testlerde PUBG ve Battlefield 5 gibi oyunlarda Ultra ayarlarda 90 FPS'in altına birkez dahi düşmedik. Bu da performans açısından bilgisayarın yeterli gücü sunabildiğini gösteriyor. Ayrıca RTX destekli Metro Exodus'ta da yüksek ayarlarda RTX efektleri açıkken 60 FPS'de oynayabilmek, hem görsel hem de performans açısından muhteşem bir deneyim oldu.

Hafıza tarafında ise Lenovo elini bol tutmuş diyebiliriz. 1 TB'lık NVMe SSD ile gelen Legion Y740, yanında 2 TB'lık da HDD bulunduruyor. Bu sayede günümüzde 150 GB'lara yaklaşan AAA kalitesindeki oyunları rahatlıkla bünyesinde bulundurabiliyor.

Öte yandan Legion Y740'ın ekranı da başarılı noktalarından bir diğeri. 17.3 inç boyutudna, Full HD, yani 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunan bilgisayar, Dolby Vision desteğini de beraberinde getiriyor. Maksimum 300 nit'lik parlaklık ile ortalama bir parlaklık sunuyor olsa da, 144 Hz'lik tazeleme hızı ve Nvidia G-Sync desteği, akıcı bir deneyim yaşamak isteyen kullanıcılar için yeterli bir görsel performansa ulaşabiliyor.

Lenovo Legion Y740 İnceleme

Legion Y740'ın soğutma performansı ise takdire şayan. Yaptığımız tüm oyun testlerinde hissedilir hiçbir sıcaklık belirtisi göstermeyen PC Coldfront adını verdiği özel soğutma sistemi 4 termal havalandırma kanalına sahip. Ayrıca 70 adet bıçağa sahip çift fanı da sıcak havayı dışarı atmak için yeterli performansı sunabiliyor.

Uzun lafın kısası Lenovo Legion Y740, performansı ile beklentileri karşılayacak, malzeme kalitesi ile uzun yıllar sağlam kalacak, ekranı ile de hem oyun hem de multimedya ihtiyacına karşılık verebilecek bir dizüstü bilgisayar arayanlar için başarılı bir seçenek olmuş. Eğer siz de böyle bir bilgisayar arıyorsanız, Legion Y740'a şans verebilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2020 19:05
Acer der geçerim.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Lenovo Legion Y740 İnceleme
İlginizi Çekebilir