1/3

Lenovo U300s Ultrabook

Hasan Uğur Nayır 6.03.2012 - 15:02
Sadelik ve şıklık bir arada
Görünüş en başta ilgi çeken unsur. Hatta herhangi bir şey alırken, belki alakanızın olmayacağı bir ürüne paketi ve dış görünüşü yüzüne takılabilirsiniz. Bunun da en büyük sebebi yapılan tasarımın şık ve cezp edici olmasından dolayı. Bu neredeyse her alanda geçerli bir nokta. Bilgisayar kasaları için üreticiler ilginç tasarımlar ortaya çıkartabiliyor. Hatta kullanıcılar dikkat çeken kendi tasarımlarını bile yapabiliyorlar. Açıkçası test merkezimize uğrayan Lenovo IdeaPad U300s Ultrabook’un ilk çekici kısmı burası.

Sadelik ve hız bir arada

U300s alüminyum kasa tasarımıyla ilgiyi üstüne çekmeyi başarıyor. Benim bu konuda oldukça hoşuma gitti. Şık ve sade bir tasarımı var. Ön panelinde pili ve açık olduğunu gösteren beyaz ışıklı sade, hoş bir göstergesi bulunuyor. Ürünün dışındaki şık sadelik iç kısmına da yansıyor. Bazı modellerde klavyenin üst kısmında, ekranın hemen altında farklı işlevler için birkaç düğme veya gösterge daha bulunur. Ama U300s’te burada sadece güç düğmesi yer alıyor. Kasa üstünde OneKey Recovery düğmesi, 2 adet USB girişi, kulaklık girişi ve HDMI çıkışı yer alıyor. Üründe 1.6 GHz i5 işlemci, 4 GB DDR3 RAM, Intel HD 3000 ekran kartı, 128 GB SSD SATA sabit disk, 1.3 MP kamera yer alıyor. 13.3 inçlik ekran 1366x768 çözünürlük sağlıyor.

Lenovo U300s Ultrabook
32.4x21.5x37.8 cm boyutlarında ve 14.9 mm kalınlığında olan ürün sadece 1.3 KG ağırlığında. Her yere çok rahat yanınızda götürebilirsiniz. Hafif ve ince yapısıyla taşımada sorun çıkarmıyor. U300s’in başarılı olduğu konulardan biri klavyesi. Açıkçası herhangi bir şey yazarken sorun çıkarmadı, tuşlar son derece rahat. Bazı klavyelerde tuşlar geç tepki verebiliyor, ancak üründe böyle bir sorun yok. Yön tuşları ve Enter yine büyük tutulmuş. Birçok işlem için Enter kullanılır ve ufak Enter tuşu yüzüne yanlışlıkla farklı bir tuşa basabilirsiniz, ama U300s’te bu durumu yaşamadım.