1/2

Life is Strange: Before the Storm Bölüm 1

Hakan Hervenik 9.09.2017 - 13:35
Arkadaşlık, aşk ve ergenlik dönemi.
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Life is Strange: Before the Storm Bölüm 1
  • Yapımcı - Yayıncı Dontnod Entertainment - Dontnod Entertainment
Merlin Puanı 75
2 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%100
Artılar -Muhteşem müzikler

-Backtalk özelliği

-Hikaye derinliği
Eksiler -Oyunun başlarda standart ilerlemesi

-İlk oyundaki bulmacaların olmayışı

-Kendini tekrar eden oynanış
Life is Strange, ilk oyunu ile bir çok oyuncunun bakış açısını değiştirmiş, duygusal açıdan yüklü bir oyundu. Oyunda bulunan fantastik öğeler ise hikayeye çok güzel bir şekilde adapte edilmiş ve bu da ortaya belki de en başarılı Telltale oyunlarından birini ortaya çıkarmıştı.2015 yılında DontNod taraafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan oyunun yapımcılığını, bu sefer Deck Nine üstleniyor.

Önceden belirtmiş olayım, oyun çıkalı neredeyse bir hafta olduğu için incelememiz küçük spoilerlar içerebilir. Life is Strange: Before the Storm Life is Strange 2 değil. Oyun bizi Life is Strange'in öncesini üç bölümlük kısa bir hikaye ile anlatıyor. Bu da demek oluyor ki Max daha Arcadia Bay'e geri gelmemiş. Yani baş rolümüzde Chloe var. Max'in gidişinden sonra tek arkadaşını kaybeden Chloe, bunalımda diyebiliriz. Çevresinden kopan, babasını kaybettikten sonra da annesinin yeni erkek arkadaşı David'den nefret eden Chloe, agresif, alaycı ve sorumsuz bir kişiliğe sahip.

Life is Strange: Before the Storm Bölüm 1
Bir tren yolunda başlayan hikaye, Chloe'nin son anda trenin önünden çekilmesi ile başlıyor. Chloe'nin sevdiği müzik grubu ve Life is Strange'in ilk oyunundan da bildiğimiz Firewalk'un Arcadia Bay'in biraz dışarısında terk edilmiş bir depoda verdiği konsere girmeye çalışıyoruz. Şunu da ekliyeyim, oyunu PlayStation 4'de oynadım ancak PlayStation sitemimin dili Türkçe olduğu için oyunun ilk bölümünde ilerleyemiyorsunuz. Sinir bozan bu hatayı düzeltmek için sisteminizin dilini İngilizceye çevirmeniz gerekiyor.

Kapıdaki güvenliği oyuna yeni eklenen "Backtalk" özelliği ile geçtikten sonra, içeride grubu dinlemeye gidiyoruz. Ancak, yaşanan terslikler yüzünden Chloe'nin başı derde giriyor ve oyunun bir diğer ana karakterlerinden olan Rachel Amber ile tanışıyoruz. Bizi beladan kurtaran Rachel ile oyununun asıl hikayesine başlıyoruz. Okulun en popüler kızlarından olan Rachel'ın Chloe ile kurduğu arkadaşlık ise tüm okulun dikkatini çeker.

Life is Strange: Before the Storm Bölüm 1
Backtalk özelliği, oyunun en dikkat çeken eklentisi olabilir. Chloe'nin oyundaki bazı karakterler ile ağız dalaşına girdiği bu süreç, Chloe'nin karşısındaki aşağılaması ve hızlı cevaplar vermesi sonucu ikna etmesi veya vazgeçirmesi ile sonuçlanıyor. Chloe'nin karakteri ile uyum içinde olan bu mekanik gerçekten eğlenceli.