Little Deviants (PS Vita)

Hasan Uğur Nayır 2.03.2012 - 20:44
Küçük oyunlar birleşirse
Platformlar PS Vita
Little Deviants (PS Vita)
  • Yapımcı - Yayıncı Bigbig Studios - Sony Computer
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Arcade,Platform
Merlin Puanı 68
Artılar Renkli grafikler ve şirin tasarımlar, mini oyunların bazıları oldukça eğlenceli, sesler insanı eski anılara götürüyor
Eksiler Kontrollere alışmak biraz zaman alıyor, yarış bölümü gereksiz zorluk sunuyor
PS Vita’yı senelerce bekledim ve sonunda piyasaya çıktı. Yeni bir platform ve birçok farklı özelliği var. Tabii ki böyle bir durumda yeni ürünün özelliklerini ön plana çıkaran oyunlar da var. Little Deviants merak ettiğim oyunlardan biriydi, bunun da en büyük nedeni Vita’nın birçok özelliğinden yararlanabilmesi. Arka dokunmatik paneli, dokunmatik ekranı, kamerası vs… derken dikkat çekiyordu. Yapımla ilgili yayımlanan videolar gözüme çarptı.

Mini oyunların birleşimi

Hikayeyi anlatan ufak bir sinematik ile oyuna başladıktan sonra karşımıza küp şeklinde bölümlerin yer aldığı harita geliyor. Bir tanesine tıkladıktan sonra yine başka bir küp üstünde seçebileceğimiz kısımlar önümüze çıkıyor. Her bir tanesi mini oyun. Little Deviants aslında ufak oyunlardan oluşan bir yapım. Ufak oyunlar farklı kontrollerle farklı tecrübeler yaşatıyor. Mesela Vita’nın arttırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak, arka kamera görüntülediği yeri üç kısımda çekip, gerçek mekanı oyun alanı haline getirebiliyor. Bu sahnede ise ekranda uçan Deviant’ları kovalayan başımızın belası robotları silahla yok etmeye çalışıyoruz. Diğer yandan mesela ekranda roket işareti çıkıyor ve işarete dokunduğumuzda kilitlendiğimiz hedefe roketi yollayabiliriz. Bu sadece bir aşama asıl önemli noktalar diğer mini oyunlarda ortaya çıkıyor.

Little Deviants (PS Vita)
Vita’nın bize sunduğu dokunmatik arka panel, ileride de gelecek birçok oyun için farklı oynanış mekaniği sunacak. Little Deviants bu özellik için ilk örneklerden biri. Mini oyunların bir tanesinde arka panele dokundukça ekranda tümsekler oluşuyor ve karakterimizi böyle hareket ettirip, çıkış noktasına götürüyoruz. Bu kısımda robotlar yine peşimizde. Ayrıca en başta anahtarı alıp, çıkış noktasını açmamız gerekiyor. Çevredeki yıldızları toplayarak daha fazla puan ele edebiliyoruz. Aslında mini oyunlar yüksek puana odaklanmayı hedef alıyor. 30’un üstünde seviyede 16 farklı oyun yayılmış durumda ve Vita’nın sunduğu özelliklerle analog kollara dokunmaya bile gerek bırakmıyor Little Deviants.

Son demler

Genel olarak yapımın sunduğu mini oyunlar eğlenceli, ama bir yarış bölümü var ki tasarımı zorlaştırıcı olmuş. Dar koridorlar, kamera açıları ve net olmayan  engellerle birlikte gereksiz yere zorluk sunuyor. Little Deviants’ın renkli paleti ve tasarımları ise şirin. Karakter tasarımları olsun, çevrenin kendisi olsun görselliğe bakınca renkli ve sevimli hali dikkat çekiyor. Müzikler ve ses efektleri de oyunun atmosferine uyumlu gidiyor. Kontrollere alışmak biraz zaman alabiliyor, ama Vita’nın özelliklerini ve ileride gelebilecek oyunları düşününce kontrol sistemi farklı birçok oyunla karşılaşacağız. Sonuç olarak Little Deviants, PS Vita’nın ilgi çeken şirin oyunu olmayı başarıyor.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 12:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
Little Deviants (PS Vita)
İlginizi Çekebilir