1/5

LittleBigPlanet2

Emre Günen 20.01.2011 - 12:25
Gezegenin büyüğü küçüğü olmaz!
Platformlar PlayStation 3
LittleBigPlanet2
  • Yapımcı - Yayıncı Media Molecule - SCEA
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Platform
Merlin Puanı 93
7 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%57
Artılar Kullanımı basit arabirim ile kendi bölümünü oluşturma kısmı çok detaylı. Her anı eğlence dolu hikaye. Konsepte uygun, etkileyici bölüm tasarımları. Oyuncuyu havaya sokan, akıllıca seçilmiş melodiler.
Eksiler Kendi bölümünü oluşturmak için sisteme iyice alışmak gerekli. Senaryo modu kısa ve kolay.
Yok olmaya yüz tutmuş bazı oyun türleri var. Bunların başında da eski tip platform türü geliyor. Bilenler bilir, eskiden iki boyutlu, sadece sağa doğru ilerlediğimiz ve hoplaya zıplaya düşmanlarımızı alt ettiğimiz platform oyunları vardı. Düşmanların ne zaman, nereden geleceğini ezberler, sürekli aynı hareketleri yapar ve bıkmak nedir bilmeden, defalarca bitirirdik. Bölüm sonlarında gelen yaratıkların hamlelerini çözene kadar ter döker, mantığını kavradıktan sonra ise en kısa sürede alt etmeye çalışırdık.

İlerleyen teknoloji ile birlikte, üç boyutlu grafiklerin hayatımızın bir parçası haline gelmesinden sonra oyun türleri de epey değişime uğradı. 90’lı yılların başında çıkan oyunların çoğu, platform türündeyken şimdilerde platform oyunlarının azlığı sizin de dikkatinizi çekiyordur.

Platform türüne yeni soluk

Günümüzde, platform türü için bu kadar olumsuz tablo ile karşı karşıya olmamıza rağmen, türün devamını sağlayan ve yaratıcı fikirlerle milyonları kendine bağlayan bir isim var; LittleBigPlanet!

LittleBigPlanet2
PlayStation 3 konsoluna sahip olun ya da olmayın, mutlaka LBP ismini duymuşunuzdur. Sloganları, “Kendi karakterini oluştur”, “Kendi bölümünü tasarla” ve “Kendi oyununu yap” gibi çok iddialı cümleler olmasından mütevellit herkesin ilgisini çeken bir yapım LBP. İlk ekran görüntüleri yayımlandığı zaman hepimize çok ilginç gelmişti ve oyunun nasıl bir şey olduğu hakkında da fazla bir bilgi vermiyordu bu görüntüler. Yayınlanan videoları ise daha da kafa karıştırdı. “Bu oyun da neyin nesi?” dedik durduk hepimiz. Ne zaman ki oyunu oynama imkanını yakaladık, işte o zaman her şey gün yüzüne çıktı. Meğer ne kadar ilginç, ne kadar farklı ve ne kadar yaratıcı bir oyunmuş LBP!

Hayal gücünde son nokta!

İlk oyun PlayStation 3 kullanıcıları için gerçekten müthiş bir deneyim oldu ve kullanıcıların hayal güçlerini geliştirmelerini sağladı. Tek kişilik oyun modu su katılmamış bir platform olsa da oyunun asıl güzelliği, kendi karakterinizi oluşturmakta ve tasarladığınız bölümleri diğer kullanıcılar ile paylaşmakta yatıyordu. Öyle çok sevildi ki ilk oyun, kullanıcılar tarafından 2 milyondan fazla bölüm tasarlandı. Her beğenilen oyun gibi LBP’ın da yeni bölümü hazırlandı ve önümüzdeki günlerde satışa sunulmayı bekliyor.