1/2

Logitech G103 Oyuncu Klavyesi

Mert Serim 25.12.2013 - 14:42
Hesabını bilen Logitech kalitesi
Oyun aksesuarları arasında belki de en önemlisi oyun klavyeleri. Hem oyun oynarken hem de günlük kullanımda ergonomi ve kullanım kolaylığı klavyeleri bir adım öne taşıyor. Logitech’in G103 modeli ise bu isteklere hitap edecek bir model.

Logitech G103 Oyuncu Klavyesi
G103’ün ilk dikkat çeken noktası geniş tabanı ve sert hatları. Tuşların yerleşimi ise optimum seviyede. Yazı yazarken ve oyun oynarken tuşlara erişmek için zorlanmıyorsunuz. Aynı zamanda bu yerleşim ile yanlışlıkla başka bir tuşa basma ihtimaliniz de minimuma indirilmiş. Oyun modu, Caps, Scroll ve Num Lock göstergeleri klavyenin üst kısmına taşınarak rahat erişim sağlanmış.

Logitech G103 Oyuncu Klavyesi
Vitamini Makrosunda
Klavyenin sol tarafında 6 adet makro tuş bulunuyor. Mat siyah rengi üzerine W,A,S,D ve yön tuşları ile makro tuşları kırmızı renk ile en çok kullanılacak tuşlar daha da irdeleniyor. Klavyenin sol bölümünde yer alan makro tuşları istediğimiz gibi kişiselleştirmemiz mümkün. Logitech’in tüm oyun aksesuarları için ortak yayınladığı Logitech Gaming Software üzerinden istediğimiz tuş atamalarını gerçekleştirebiliyoruz. Hatta aynı tuşa aynı anda birden fazla özellik ekleyerek oyun sırasında yaptığımız kombinasyonları tek tuş ile yapabiliyoruz.  Makro tuşların belki de tek eksisi Esc ve Ctrl tuşları ile araları biraz dar. Bu nedenle kimi zaman kullanım alışkanlığına göre yanlış tuşa bastığınızı fark etmeyebiliyorsunuz.