1/2

Logitech G230

Mert Günhan 26.12.2013 - 16:06
G serisi sevindirmeye devam ediyor
Kulaklık ciddi iş, şakaya gelmez, emek ister, oyun oynarken olsun, müzik dinlerken olsun, içimizin tamamen rahat ettiği bir kulaklık bulmak uzun iştir.

Bu konuda Logitech’in yaptığı şeyler gerçekten hoşuma gidiyor. Bu inceleme ise Logitech’in G serisinin incilerinden G230 ile ilgili.

G230 Her oyuncunun sahip olması gereken her şeyi ile gayet yeterli bir kulaklık diyebilirim. Benim ilk etapta dikkatimi çeken şey, orta sınıf kulaklıklarda yüksek seslerde gerçekleşen patlamalar ve bu patlamaların ne olursa olsun giderilemiyor oluşu. G230’da bu patlamalarla karşılaşmıyorsunuz, bu benim için gerçekten şaşırtıcıydı.

Logitech G230
G230, surround değil stereo bir cihaz. Bu daha fazla ses, daha fazla kalite! Diye bağıran arkadaşlarımızın biraz canını sıkabilir fakat ben stereo ses ve surround arasında oluşan ses kalitesini çok umursayan birisi olmadığımdan, benim keyfimi kaçırmadı açıkçası. G230’da seslerin hepsi keskin ve hepsi şahane.

Headset denildiği zaman, benim için en önemli şey rahatlığı sanırım. Sonuçta bu rahatlık için epey bir para veriyoruz ve en ufak bir rahatsızlık durumu olduğu vakit oyun oynarken epey tadım kaçıyor. G230 bu anlamda benim nadir rahat ettiğim örneklerden. Kulakları tamamen kapatan ve kumaştan oluşan kulak içi kısımları büyük rahatlık sağlarken, hafifliği kafanızı ve boynunuzu yorarak sizi boğmuyor.

Logitech G230
Kulaklık kısmı oldukça rahat, mikrofon kısmı ise aşağı kalır değil. Özellikle Logitech’in modellerinde bulunan oynar başlıklı mikrofon olayını ben baya seviyorum. Tek hayal kırıklığım, kulaklıktan söküp çıkartamıyor olmamız sanırım. Eğer söküp çıkartabiliyor olsaydık dışarıda müzik dinlerken kullanabilirdim. Bu benim için önemli bir eksi oldu. Öte yandan mikrofonun gürültü engelleme özelliği oyun oynarken çok ihtiyaç duyacağınız ve kullanacağınız bir özellik.

Hoşuma giden başka bir şey ise, kulaklığın kablosunda bulunan kontroller. Ben bunların her kulaklık setinde olması gerektiğini düşünüyorum artık, maalesef bazı modellerde oluyor, bazı modellerde olmuyor, bir türlü standart haline gelmedi.

G230 Bir oyun kulaklığı, bu bağlamda oyun oynarken kullanacağınız kaliteli bir ürün arıyorsanız, kesinlikle sizi kesecek özelliklere sahip olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Skype veya Ventrilo kullanımınız yüksekse, sizi böylesi bir kulaklık fazlasıyla kesecektir.

Logitech G230
Logitech G230, yüksek seviye bir kulaklık değil fakat Amerika’yı yeniden keşfetmeye mahal vermeyen rahat tasarımı ve özellikleriyle oyuncuların gerçekten işine yarayacak bir model. Eğer yeni bir kulaklık almak gibi bir planınız varsa, tercihleriniz arasında kesinlikle olması gerekiyor.