1/2

Logitech G400s Gaming Mouse

Tayfun Kumaş 25.12.2013 - 14:43
PC oyuncusunun başarılı silahı
Oyuncu aksesuarları denildiği zaman akla gelen ilk markalardan biridir Logitech. Hem kalitesi, hem çevresel ürünleri ile kullanıcıların gönlünde taht kuran firmanın, oyuncular için meşhur G serisi yeni ürünleri ile yeniden piyasaya çıkıyor.

Logitech G400s Gaming Mouse
Bir oyunda sağlam ve akıcı oyunculuk için her zaman PC’nin performansına ve grafik gücüne odaklanırız. Kısaca yazılım ve kasa tarafının üstüne çok düşeriz. Ekran kartı, anakart, hard disk derken bu durum uzar. Bir de tüm bunların üstüne yazılımsal ögeler, ekran kartı güncellemeleri, kullandığımız işletim sistemlerininde güncellemeleri dahil olur.

Bir o kadar donanımsal ürünlerde önemlidir. Örneğin bir PC oyuncusunun en önemli silahı klavye ve fare olduğuna göre özellikle Battlefield 4 gibi multiplayer'ı büyük FPS ve/veya TPS türü oyunlarda hangi model silah yani fare kullanalım diyecek olursanız, G400s tam size göre.

Logitech G400s Gaming Mouse
G400s kablolu bir lazer fare. Tamamen sağ elini kullananlar için tasarlanmış, avuca kolay sığabilen ve sağ elimizle kolaylıkla kavrayabileceğimiz bir yapıya sahip. Orta parmağımız fare tekerleğine tam otururken, üzerindeki diğer kısayol tuşlarına ulaşmak da bir o kadar rahat oluyor. Battlefiel 4 ve Call of Duty Ghosts’u Logitech G400s ile saatlerce oynamama rağmen ıslak veya terli elle kullanıldığında herhangi bir kayma yapmıyor. Fare’nin dış yüzeyi oldukça sade ve güzel bir tasarıma sahip. Boya baskıları da o kadar iyi ki uzun süre silinmeyecek düzeyde.

Fare üzerindeki düğmelere bakınca, diğer tüm Logitech fareleri ile özdeşleşmiş durumda. Kaydırma tekerleği de standart. G400s’te DPI ayarı için iki tuş göze çarpıyor. DPI ileri ve geri seçeneği var. Ayrıca Logitech Gaming Software kullanılarak bu tuşa herhangi bir işlev atanabiliyor.

Logitech G400s Gaming Mouse
Beraberinde gelen yazılımı ile G400s’teki yan tuşlar programlanabiliyor ve farklı seçenekler kaydedilebiliyor. Bunun yanında yazılım ile farklı oyunlar için özel profiller oluşturarak ayarlı tuşlarınızı kolaylıkla bu oyunlara entegre yapabiliyorsunuz.

Farenin alt kısmına baktığımızda ise üç adet plastik ayak olduğunu görüyoruz. Bu plastik ayaklar çok kaygan oldukları için herhangi bir yüzeyde sorunsuzca çalışıyorlar. Yani mousepad olmasa da kullanımı rahat.