1/2

Logitech G410 Oyuncu Klavyesi

Ersin Kılıç 12.12.2015 - 14:32
Logitech'in taşınabilir klavyesi ne gibi özelliklere sahip?
Oyuncu profillerinin değişmesi ile birlikte oyuncu donanımlarında da önemli değişiklikler ile karşılaşıyoruz. Bundan beş altı yıl önce sadece ışıklandırma ve belli başlı özelliklere sahip donanımlar, oyuncu donanımı olarak kabul görürken oyun sektöründe yaşanan değişim oyuncu donanımlarına da yansımış durumda. Bunun en taze örneği ise Logitech G410'da karşımıza çıkıyor.

Logitech G410 Oyuncu Klavyesi
Genel tasarım ve özellik anlamında G910'un izinden giden G410'da gözümüze çarpan ilk değişiklik NumLock ve bu kısımda yer alan numara tuşlarının bulunmaması. Klavye boyutunda yapılan bu değişiklik çok daha ufak ve taşınabilir bir tasarıma imkan sağlamış. Bunun en büyük sebebi ise baştada söylediğim gibi değişen oyuncu yapısının donanıma yansımış olması. Hem kompakt yapısı hemde 830 gram ağırlığı ile G410, oyuncu donanımlarını yanında taşıyan oyuncular için tasarlanmış bir ürün.

Logitech G410 oyuncu klavyesi benzer segmentte yer alan klavye özelliklerini barındırıyor ama aynı zamanda kendine has özellikleriyle ön plana çıkan bir tasarıma sahip. Siyah ve dikdörtgen tasarımını bilek kısmındaki çıkıntı ve klavyenin sol tarafında yer alan farklı tasarımla süsleyen G410 bu sayede şık bir görünüme kavuşmuş. Genede bu küçük yapısı günlük kullanımda yani oyun dışındaki kullanımlarınızda alışmanız gereken bir süreci de beraberinde getiriyor. Yazı yazma ya da farklı işlemlerde eliniz numlock tuşlarını arasa da kısa bir süre içerisinde klavyenin o kompakt tasarımına alışıyorsunuz.

Logitech G410 Oyuncu Klavyesi
Tasarımda dikkat çeken bir diğer unsur ise ARX yuvası. Klavyenin üst kısmında yer alan ARX yuvasını çıkartarak buraya telefon ya da tabletinizi yerleştirmeniz mümkün kılınmış. İndireceğiniz ARX Control uygulaması ile telefon ya da tabletinizden hem donanım arayüzüne hemde oyun profillerine çok daha kolay ve hızlı ulaşabiliyorsunuz.

Tıpkı G910'da olduğu gibi G410'da Romer-G teknolojisini kullanıyor. Bu sayede %25 oranında daha hızlı bir tepkime süresine kavuşan klavye tuşları dirençli ama bir o kadar da yumuşak bir yapı sergilemiş. 70 milyonluk basım süresi ile uzun yıllar kullanılabilir. Tabi her mekanik klavyede olduğu gibi G410'da da bir alışma süreci var ve tuş sesleri özellikle çok sessiz ortamlarda azda olsa rahatsız edici olabiliyor.