1/2

Logitech G430 Headset

Özgür Yıldız 25.12.2013 - 14:14
7.1 ses kulağınızın dibine geliyor
Logitech’in oyuncular için geliştirdiği aksesuarları sunduğu G serisi, yenilenmiş haliyle karşımıza çıktı. Biz de bu serideki surround ses özelliğine sahip olan headset G430’u inceledik.

Logitech G430 Headset
Rahat mı değil mi?

G430’un görünüşü ve teknik özellikleriyle işe başlayalım. Siyah ve açık bir mavi rengin hakim olduğu kulaklık, karakterini baştan belli ediyor. Kumaş dokuma kaplı olan kulak pedleri, istendiği takdirde çıkarılıp temizlenebiliyor. Kulaklığın sağ ve sol kısımları yükseltilip alçaltılabilirken, aynı şekilde 90 derece dönebiliyorlar. Bu şekilde kulağınıza kolaylıkla oturtmaları sağlanmış. Sol tarafta kalan mikrofon çubuğu tamamen yukarıya doğru katlanabiliyor ve yer kaplamıyor.
Örgü kabloya sahip olan G430, bu şekilde kırılmaları engellemeyi hedeflemiş görünüyor. 2.4 metrelik bu kablo oldukça uzun. Kablonun üzerindeki küçük aparatla da uzun kabloyu kısaltmak mümkün. Ayrıca mikrofonu kapatıp açabilmek ve sesi alçaltıp yükseltmek için küçük bir kumanda da bu kablonun üzerinde yer alıyor.

G430’un mikrofon ve kulaklık olmak üzere 2 adet 3.5 mm’lik çıkışı mevcut. Ayrıca istendiği takdirde bu çıkışları, yanında verilen USB adaptörüyle de kullanmak mümkün.

40 mm’lik sürücülere sahip olan G430’un frekans tepkisi 20 Hz – 20 KHz. 32 Ohm’luk empedansa sahip olan kulaklığın 90 dB’lik bir hassasiyet değeri var.

Logitech G430 Headset
G430’un kullanımının oldukça rahat olduğunu söyleyebilirim. Özellikle deri tipi kulak yastıkları kullanıldığında oluşan terleme, kumaş ve örgülü yastıklarla giderilmişe benziyor. Tabi ki yine de kesin çözüm bu değil. Yastıkların yumuşak ve rahat olduğunu da belirtmem gerekiyor. Mikrofonun yukarı katlanabilir olması, hem kulaklığı kenara koyarken hem de kullanım sırasında büyük kolaylık sağlıyor. Bunun dışında uzun kablonun örgü ve kısaltılabilir olması da büyük artılarından.

Peki ya ses kalitesi?

Karşımızda bir oyuncu kulaklığı var. Hal böyle olunca kulaklığın ses kalitesini de üst düzey kulaklıklarla karşılaştıracak değiliz. Ancak G430 oldukça başarılı bir performans sunuyor. Dolby 7.1 desteği bulunan G430, oynanış sırasında Dolby destekli oyunlarda, rakiplerinize karşı büyük üstünlük kurmanızı sağlayabiliyor. Patlamalardaki bas ve genel olarak tiz oranında herhangi bir problemle karşılaştığımı söyleyemem.

Ses engelleyen bir headset olması da büyük bir artı. Bu özelliğiyle birlikte dışardaki sesleri en aza ingirdeyebiliyorsunuz.

Temiz ve iyi bir ses performansına sahip G430.