Logitech G920

Furkan Sakoğlu 8.10.2015 - 10:46
Yarış keyfi, odamıza taşındı
Logitech'in oyun donanımları kadrosuna yeni kattığı Logitech G920 Force Feedback direksiyonu, 900 derecelik dönüş açısı, muhteşem malzeme kalitesi, sessiz çalışan Force Feedback motoru, ve hafif yapısı ile yarış tutkunlarının keyfine keyif katacak bir ürün olmuş. İsterseniz gelin Logitech G920'nin detaylarını birlikte inceleyelim.

Logitech G920
Öncelikle cihazımız Logitech G25, G27 ile başlayan ve devam eden en üst seviye direksiyon setleri ailesinin son üyesi. Tamamen deri kaplama olan direksiyon simidi, elinize aldığınız ilk andan itibaren, sanki gerçekten lüks bir otomobilin direksiyonunu kullanıyormuşsunuz hissi veriyor. Özellikle direksiyon dönüşlerinde korunmayı başarmış sessiz yapı, Force Feedback'in nispeten daha sakin olduğu oyunlarda hem konforlu, hem de sessiz bir kullanım deneyimi yaşatmayı başarıyor.

(Logitech G920'nin Xbox One ve PC için uyumlu olduğunu belirtelim, hemen hemen aynı özelliklere sahip G29 ise, hem PS4 hem de PC için uyumlu şekilde satışa sunulmuş durumda.)

Logitech G920
Logitech G920, içerisinde iki adet Force Feedback motoru bulunduruyor, bu sayede, bir motor yol durumunu ellerimize taşırken, diğeri, tekerlerin üzerindeki kuvveti elimize yansıtabiliyor. Forza Motorsport 6 ile yaptığımız denemelerde, özellikle tüm destek ayarlarını kapattığımızda ve araç drift yapmaya başladığında, tekerler üzerindeki kuvveti, neredeyse gerçeğe birebir olarak hissettirmeyi başardı G920. Pist üzerindeki çukurlar, yağmurlu havada yağmur birikintisine girdiğinizde direksiyonun sertleşmesi ise oyun deneyimini kat ve kat artıran unsurlar.

Cihazın üzerinde bulunan tuş takımı ile de, Xbox One'ın tamamını kontrol edebiliyor. Oyun içinde ve menüde dahi bırakın elinize gamepad'i almayı, açmak zorunda bile kalmıyorsunuz. G920, ilk taktığınız andan itibaren tüm ayarlamaları otomatik olarak yapıyor, ve tek yapmanız gereken oyuna girip yarışın tadını çıkarmak oluyor.

Logitech G920
Direksiyon üzerinde diğer detaylara gelecek olursak, arka kısımdaki iki adet metal pedal dikkatimizi çekiyor. Vites görevi gören bu pedallar sayesinde, manuel vitesli araç kullandığınızda, sağdaki pedal ile vites yükseltebiliyor, soldaki ile de düşürebiliyorsunuz. Pedalların hissiyatı ve sağlamlığı ise kesinlikle son derece başarılı ve kaliteli bir hissiyat sunuyor.

Direksiyon simidinde ise yazının başında belirttiğimiz gibi gerçek deri kullanılmış. Hatta direksiyonu denettiğimiz arkadaşların bir çoğu, direksiyon simidinin kalitesini, kendi araçlarınınkinden daha başarılı buldu. 1200TL'nin üzerinde fiyat etiketine sahip olan G920'den de farklı birşey beklenemezdi.

Logitech G920
Ürünün en önemli bir diğer özelliği ise 900 derecelik dönüş açısı sunması, yanida sağa veya sola 2.5 tur tam dönüş yapabiliyor. Her ne kadar Forza Motorsport 6'da, kokpit kamerasında direksiyon dönüşü 180'e sabitlenmiş olsa da, PC'de oynayabileceğiniz Project Cars'da, direksiyonun her milimetrik hareketini dahi ekranda görebiliyorsunuz. Logitech, G920'de bu hareketleri algılamak için optik bir sistem kullanmış, bu sayede hassaslık en üst seviyeye çıkmış.

Direksiyonu masanıza sabitlemeniz için, iki tarafına mandallar bulunuyor, üst kısımda bulunan büyük çevirma aparatları ile, direksiyonu masanıza oturttuktan sonra, aparatları çevirip, aleti masanıza rahatça sabitleyebiliyorsunuz. Cihazın alt kısmında bulunan apart girişleri ve güç girişi içinde, kablo yuvaları açılmış, bu yuvalardan kablonuzu kolayca geçirip, ezilme tehlikesi olmadan rahatça kurulum yapabiliyorsunuz.

Logitech G920
Direksiyon simidini geçtikten sonra biraz da pedallar kısmına inelim. Kaymaları önlemek için direksiyona oranla daha ağır bir yapıda olan pedallar, metal malzemeden yapılmış. Yine normal bir araçtan bile daha yüksek kalite hissi veren bu pedallar optik algılama sayesinde oldukça hassas yapıda. En ufak ayak hareketinizi bile direkt olarak oyuna yansıtmayı başaran pedallar, uzun kullanımlarda dahi sorun çıkarmayacaktır. Yalnız fren pedalının biraz fazla sert olması, yoğun kullanımda ayaklarınızı ağrıtabilir.

Son sözlere geçecek olursa Logitech G920, simülasyon ve yarış tutkunları için alınabilecek en iyi direksiyon setlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde çıkan yeni nesil yarış oyunları ile Logitech G920 birleşince, adeta gerçek sürüş keyfi odanızın konforuna girmiş oluyor. Eğer sizde parasının hakkını verecek bir direksiyon seti arıyorsanız, Logitech G920 bu işi layıkı ile yapıyor. Hem Xbox One, hem de PC uyumlu olması ise, yine büyük bir artı. Bu arada G920'e ekstra olarak manuel vitesin de, ayrıca satın alınabildiğini hatırlatalım.
Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 03:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
selcukoz
selcukoz 20.12.2015 13:06
Ben bir direksiyona bu kadar para veren bir insanın aklından şüphe ederim ülkemizde değerinin iki üç katına satılıyor böyle ürünler eskilere birde fiyat eklemeyi böyle bir ürüne ben şahsen en fala 700 800 tl veririm o da vites içine dalilse vites olmadan 500 liradan fazla etmez
MK Okuru
MK Okuru 22.10.2020 14:45
sen o beyinle fazla yaşamazsın yicek ekmeğe para vermez açlıktan ölürsün
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2018 15:37
direksiyonu vitesle beraber Media Markt an satın aldım yaklaşık 1 hafta oldu ancak DİREKSİYON GERÇEKTEN SERT BEN ÇEVİRİRKEN ZORLANIYORUM. Bu normal mi ????
MK Okuru
MK Okuru 14.07.2019 19:20
onu logitech kin uygulamasından ayarlayabilirsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2017 16:04
hocam sizlere ufak bir sorum olacak g920 kullanıcısıyım 5 gün önce direksiyon setini almama rağmen kullanamadım neden ise direksiyonun usb sini pc ye taktığım zaman kalibrasyonunu yapıyor sonrasında pc kendi kendine reset atıyor çıkan yazı da şu:kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı yrdm ltf
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2018 11:55
driver problemi yaşıyorsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.10.2017 09:12
g920 setini yeni aldım ve f1 2017 de kullanmak için ayar yapmaya çalıştım ama olmuyor. internette maximum wheel rotation dan yapılıyor görünüyor ama ben ilgili kısımda o seçeneği göremedim. direksiyonun dönme açısını nasıl düşüreceğimizi bilen var mı? 900 derece oyun için çok fazla
Kalan Karakter: 300 Gönder
crysis23
crysis23 9.10.2015 00:28
G27'nin üzerine neredeyse hiçbir şey koymamışlar. Sadece ortaya bir gamepad yerleştirilmiş. g27 direksiyon sahibiyim bunu da deneme fırsatı buldum. Gerçekten arasında dağlar yok. Sadece ses biraz daha azaltılmış bir de geri bildirimi bir tık daha iyi gibi.
MK Okuru
MK Okuru 5.06.2016 10:11
Kardeşim bunu zaten xbox oynayanlar için yapmışlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Logitech G920
İlginizi Çekebilir