1/2

Logitech G933 Oyuncu Kulaklığı

Ersin Kılıç 19.12.2015 - 14:14
Logitech G933 ne gibi özelliklere sahip?
Oyuncu kulaklıklarında benim dikkat ettiğim en önemli unsurların başında konfor geliyor. Teknik özellikleri ve ses kalitesi tabi ki çok önemli ama saatlerce oynadığınız oyunlarda, iş yerinde ya da kısacası günün en az 2-3 saatini bilgisayar başında geçiriyorsanız konforlu bir kulaklığa ihtiyacınız var demektir. Kafanıza tam olarak oturmayan ya da kısa bir süre kullanım sonrasında başınızı ağrıtan, rahatsızlık veren bir kulaklık ne kadar özelliğe sahip olursa olsun dikkatinizi çekmeyecektir.

Logitech G933 Oyuncu Kulaklığı
İşte Logitech G933'ün sevdiğim özelliklerinin başında, sahip olduğu ergonomik yapı ve rahatlığı geliyor. Kulaklığa ilk baktığınızda "bu benim kafamı ağrıtır" diyorsunuz ama uzun süreli kullanımlarda dahi rahatsız olacağınız bir deneyim sunmuyor. Büyük yapısına rağmen kulaklığın son derece konforlu olduğunu söyleyebilirim. Bu durumun en büyük nedeni tabi ki kulaklığın uzun süreli oyun deneyimleri için tasarlanmış olması.

Yalıtım anlamında dış sesleri başarılı bir şekilde izole eden Logitech G933, kulağınıza baskı uygulamayan bir ergonomi ile üretilmiş. Askı kısmındaki sünger kafanızı yormuyor. Dahası kulağınıza denk gelen sünger kısmı aynı yapıda ve yumuşak olduğu kadar dayanıklı bir bir tasarıma sahip. Terleme yapmayan bu sünger kısmını kirlendiğinde çıkarıp temizlemenize izin verilmiş.

Logitech G933 Oyuncu Kulaklığı
Siyah rengin hakim olduğu kulaklığın genel hatları oval bir yapıda. Kulaklığın üst kısmı ile birlikte pil ve alıcı yuvasının bulunduğu kapaklar ince çizgiler ile hareketlendirilmiş. Bu kapaklar mıknatıslı olduğundan yerine çok rahat bir şekilde oturuyor. Kulak kısımlarının arka tarafındaki şeritler ve gene her iki yandaki G simgesi ile kulaklık ışıklandırmaları sağlanmış. Kulaklığın makara kısmı oldukça geniş tutulmuş ve bu sayede kafanıza oturacak bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca kulaklık kısımları içe doğru 90, dışa doğru ise 10 derecelik bir açı ile döndürülebiliyor.

Sol kısımda bulunan mikrofonu kapattığınızda ekstra bir çıkıntı sağlamıyor. Bu nedenle tasarım anlamında kulaklığın o şık yapısı korunmuş. Gene sol arka tarafta açma kapama, 3 adet profil ve sessize alma tuşları bulunuyor. Bu tuşların hemen altındaki ufak makaradan ise ses seviyesini azaltıp yükseltebiliyorsunuz.