Logitech G9X

Mahmut Saral 15.09.2010 - 13:40
FPS oyuncularının en iyi silahı
FPS oyuncuları için en iyi silah, her şeyden önce iyi bir mouse'dur. Özellikle yaptığınız online karşılaşmalarda mouse hassasiyeti büyük önem taşır, en ufak yanlış hareketiniz bile öldürücü etkiler bırakabilir. Bu sebeple her zaman rakiplerden aşağıda kalmayan donanımlarla mücadele etmek gerekir. Rahat kullanım ve yüksek performans, haliyle bir oyuncu faresinden isteyebileceğimiz en önemli özelliklerdir.

Nedir, ne değildir?

Logitech'in G9X model oyuncu faresi, hem tasarımı, hem de özellikleriyle dikkat çekiyor. Ufak bir alışma sürecinin ardından G9X ile büyük işler yapmanız mümkün. Cihazımızın iki adet değiştirilebilir dış yüzeyi bulunuyor. Mat ve kaygan yapıda olan bu yüzeyler, kullanıcıya birden fazla seçenek sunuyor. Zaten G9X, parmaklarınızı kavrayan bir yapıya sahip. Baş parmağımızın bulunduğu noktada kısayol tuşları, üst kısımda da farenin hız düzeyini gösteren ufak bir led ekran var (İnternet'ten yazılımını indirip, renkleri değiştirebiliyorsunuz). Buradaki ivmeyi, hemen altındaki düğmeler aracılığıyla yükseltip, düşürebiliyoruz.

İki tuş arasında yer alan tekerlek ise, yine birden fazla görev üstleniyor. Normal moddayken oyunda özellikle silah değiştirmenize yarayan bu fonksiyon, mouse tabanında yer alan düğme sayesinde daha hızlı bir kullanım düzeyine ulaşabiliyor. Bu hız düzeyini de Internet sayfalarını veya belgelerinizi okurken rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Yine cihazın taban kısmının başlangıç ve bitiş bölgelerinde bulunan kayganlaştırıcı yüzeyler sayesinde pürüzsüz bir deneyim yaşamanız kaçınılmaz.

Logitech G9X
G9X, oldukça güçlü bir lazere sahip. 200 DPI'dan 3200 DPI kadar destek veren lazer sensörü gerçekten çok iyi. Ortalama 8 milyon tık ömrü bulunan bu mouse, kutusunda 8 adet ağırlıkla beraber geliyor. 4 tanesi 4 gram, 4 tanesi de 7 gram olmak üzere farenizin ağırlığını kendi isteğinize göre belirleyebiliyorsunuz. Ağırlık haznesine ulaşmak için, farenin arka kısmında yer alan düğmeye basılı tutup ana yüzeyi çıkarmalı, ardından da aynı bölgede bulunan ağırlık haznesinin düğmesine basmamız yeterli.

Oyun deneyimleri

Logitech'in bu ürününü çok beğendiğimi belirtmeliyim. Özellikle FPS oyuncuları düşünülerek, bu hassasiyete uygun olarak geliştirilen G9X, yine de sadece FPS değil, diğer tüm oyunlar için de rahatlıkla kullanılabilir. Call of Duty: Modern Warfare 2, Quake 3 ve Bioshock gibi FPS'lerde denediğim G9X, inanılmaz bir akıcılık sunuyor. Kesinlikle yapacağınız hareketleri değil, bitirici vuruşlarınızı düşünmeye başlıyorsunuz. Dönüşler, hedef alma anları, elinizin de kıvraklığı neticesinde çok keskin ve net. Elinizden rakiplerinizin kurtulması çok zor.


Fiyat: 133.5 TL
Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 07:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Logitech G9X
İlginizi Çekebilir